Τι γίνεται όταν πέντε συνηθισμένες γυναίκες, επιστήθιες φίλες, μπλέκονται σε ασυνήθιστα κωμικές καταστάσεις; Κάθε Δευτέρα χωρίζουν και σ ένα σαλόνι καταφεύγουν! Το Θέατρο του Ήλιου μεταμορφώνει τη σκηνή του σε σαλόνι και παρουσιάζει το έργο της Βίλης Σωτηροπούλου Κάθε Δευτέρα χωρίζουμε;.

Σ΄ ένα σαλόνι που χωράει πολλές ιστορίες, χρώματα, όνειρα, αναλύσεις, πανικούς, καυγάδες, δάκρυα αλλά και πολύ γέλιο…

Η νεαρή Κλειώ πρωτοετής στο θέατρο που παίζει στη Μόσχα αδερφές μου στη Μόσχα!, αλλά την κυνηγάει ο σκηνοθέτης εραστής της, η Βάνα άνεργη ηθοποιός που στο κατώφλι των σαράντα τρέχει να προλάβει το βιολογικό ρολόι μήπως και γίνει μάνα αφού διπλές πέφτουν οι μονάδες του χρόνου, η συνομήλική της Ειρήνη που κάνει όλες τις προσευχές και τις νηστείες για να ξαναπαντρευτεί αλλά αντί για γάμο πάει για πουρνάρια και η Δήμητρα που τo’ χει πατήσει το κατώφλι αλλά ούτε θέλει ν ακούσει για γάμο  μόνο με κανένα τσιγαράκι την ακούει.. Μόνο η κυρία Σόνια, πενήντα χρόνια μ έναν ανάποδο κυρ Φάνη, δε θέλει ν αλλάξει τη δική ζωή της όμως μπλέκεται στις ζωές των φιλενάδων της.

Τελικά τι θα γίνει όταν οι άνδρες πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής από το σαλόνι τους; Θα τους δεχτούν ή θα τους στείλουν…