Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Παιχνίδια σφαγής

Παιχνίδια σφαγής
Η εταιρεία θεάτρου Άσκηση παρουσιάζει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για δεύτερη συνεχή χρονιά τη μαύρη κωμωδία του Ευγένιου Ιονέσκο Παιχνίδια Σφαγής, στο ομώνυμο θέατρό της πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τα Παιχνίδια Σφαγής, που έχουν επιλεγεί να παρουσιαστούν στο Σύστημα Αθήνα/Athens System, είναι μια μαύρη κωμωδία, από τα τελευταία έργα του Ιονέσκο, γραμμένο το 1970. Αποτελείται από 15 σπονδυλωτές σκηνές που τις συνδέει η παρουσία του θανάτου και 90 ρόλους που ερμηνεύονται από εννέα ηθοποιούς... εξορκιστές θανάτου.

Μία επιδημία αποδεκατίζει την πόλη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν έτσι στην τύχη, ο ένας μετά τον άλλον, ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση. Ιδεολογίες, επιστήμη, ο έρωτας και η πολιτική αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν. Φαντάζουν γελοίοι λαμβάνοντας μέτρα κατά του θανάτου ελπίζοντας να μην πεθάνουν, και καταναλώνουν, προσπαθούν να εκλογικεύσουν, να ερωτευθούν, να πολιτικοποιήσουν... τον θάνατο. Αδυνατούν να κατανοήσουν, να επικοινωνήσουν, αναπτύσσουν τη μικροαστική τους αντίληψη και... ρητορεύουν, δρουν, τρέχουν για να ξεχάσουν... ότι θα πεθάνουν. Όλα αυτά σε μια άλλη πόλη, όχι τη δική μας, μακριά... πολύ μακριά από μας.

Η μετάφραση είναι της Σοφίας Διονυσοπούλου, η σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, σκηνικά-κοστούμια Άγγελου Αγγελή, μουσική επιμέλεια Μάνου Περγιουδάκη και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

Παίζουν οι ηθοποιοί Περικλής Μουστάκης, Γιάννης Μπόγρης, Μάριος Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου , Ματίνα Περγιουδάκη, Ελίνα Σηφάκη, Δώρα Στυλιανέση, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Έφη Τσαρουχά.

Υπενθυμίζεται ότι τα Παιχνίδια Σφαγής παρουσιάζονται από την εταιρεία θεάτρου Άσκηση σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την καινούργια της θεατρική παραγωγή Επισκέψεις σε κείμενα Ζαν Λυκ Μαριόν – Ανδρέα Εμπειρίκου και σύλληψη-σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ρινόκερος, του Ευγένιου Ιονέσκο από την ομάδα ΜωβΑμόκ
20.05.2016 12:41
Η ΜωβΑμόκ (θεατρική ομάδα Γεωλογίας) παρουσιάζει το έργο ''Ο Ρινόκερος'' του Ευγένιου Ιονέσκο, για λίγες παραστάσεις.
Παιχνίδια ή Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει στο Θέατρο Σταθμός
24.03.2016 10:39
Το θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Fresh Play”, ένα πρότζεκτ με σκοπό να αναδείξει νέους Έλληνες θεατρικούς συγραφείς, παρουσιάζει το έργο της εικοσιτετράχρονης Δήμητρας Στάικου “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ή Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει”.
Το μάθημα, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.03.2016 13:31
Ο Βασίλης Βασιλάκης σκηνοθετεί Το μάθημα του Ευγένιου Ιονέσκο για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Το Μάθημα, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Άλφα
07.03.2016 15:44
Το Θέατρο Άλφα παρουσιάζει από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, Το μάθημα.
Η Φαλακρή τραγουδίστρια του Ευγένιου Ιονέσκο από την ομάδα ΔΕΝ στο Black Box
29.10.2015 10:35
Η ομάδα θεάτρου ΔΕΝ παρουσιάζει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, Η Φαλακρή τραγουδίστρια.