Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Birds, από την ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές

Birds, από την ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές
Η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές, ευαίσθητη στην σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, δίνει το δικό της στίγμα εκεί που οι φωνές μπορούν να εκφρασθούν άμεσα και να ακουστούν, μέσα από μία νέα παραγωγή με τίτλο Birds/Πουλιά, η οποία θα παρουσιαστεί από τις 19 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

Γνωρίζοντας πια πολύ καλά ότι οι οικονομικές κρίσεις εγκαθιδρύουν ένα σύστημα ηθικού ξεπεσμού και υποβόσκουσας βίας, η ομάδα παίρνει θέση καταδεικνύοντας τα στοιχεία αυτά μέσα στην σημερινή ζωή.

Έτσι σε συνεργασία με τον multimedia artist Μάκη Φάρο, δημιουργούν έναν δυναμικό χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς για να γίνει, από αρένα επιβίωσης, σε χώρο διεξαγωγής σύγχρονων πολύχρωμων θεαμάτων, και ακόμα σε έρημο / ρημαγμένο χώρο απομεινάρι ενός πολιτισμού που φθίνει, μιας ζωής που προσπερνά χλευάζοντας. Στόχος: η αναζήτηση της αναγέννησης, η αποκατάσταση της αρένας.

Ένας χώρος που χτίζεται επί σκηνής και αλλάζει ρόλο και υπόσταση όταν video projections προβάλλουν επάνω στα δομικά του στοιχεία.

Τρεις χορογράφοι (Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης Ναλμπάντης) που ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο δουλεύουν πάνω σε αυτούς τους μετασχηματισμούς / όψεις του χώρου.

Και έξι χορευτές που ο καθένας με την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική του υπόσταση δραματοποιούν και ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό που η νέα παραγωγή περικλείει στο όνομα του έργου Birds/Πουλιά.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της νέας παραγωγής της ομάδας που έχει σκοπό να διαδώσει την τέχνη του χορού, τον πολιτισμό, να προβληματίσει και να προκαλέσει τους θεατές .
    
Χορογράφοι: Μιχάλης Ναλμπάντης, Αλίκη Καζούρη, Μαρία Ανθυμίδου, Χορευτές: Ράνια Φόβου, Νατάσα Φραντζή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Rowan Thorpe, Αντώνης Στρούζας. Μουσική σύνθεση: Στάθης Ιωάννου, Multimedia: Μάκης Φάρος, Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου, Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος ο Γ', για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο
28.11.2016 11:01
Η παράσταση «Ριχάρδος ο Γ» σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, συνεχίζεται για 2η χρονιά στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, με την Καίτη Κωνσταντίνου, ως performer Ριχάρδο, να κερδίζει κοινό και κριτικούς.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
«Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη στο Ηρώδειο
20.09.2016 10:55
Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στις 9 Οκτωβρίου 2016, «Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής, μας μεταφέρει στην Κρήτη του '50.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Η Στέγη ταξιδεύει με τρεις ελληνικές παραγωγές στο εξωτερικό
01.04.2016 13:50
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας τριών φετινών παραστάσεών της. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 20 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.