Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Birds, από την ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές

Birds, από την ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές
Η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές, ευαίσθητη στην σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, δίνει το δικό της στίγμα εκεί που οι φωνές μπορούν να εκφρασθούν άμεσα και να ακουστούν, μέσα από μία νέα παραγωγή με τίτλο Birds/Πουλιά, η οποία θα παρουσιαστεί από τις 19 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

Γνωρίζοντας πια πολύ καλά ότι οι οικονομικές κρίσεις εγκαθιδρύουν ένα σύστημα ηθικού ξεπεσμού και υποβόσκουσας βίας, η ομάδα παίρνει θέση καταδεικνύοντας τα στοιχεία αυτά μέσα στην σημερινή ζωή.

Έτσι σε συνεργασία με τον multimedia artist Μάκη Φάρο, δημιουργούν έναν δυναμικό χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς για να γίνει, από αρένα επιβίωσης, σε χώρο διεξαγωγής σύγχρονων πολύχρωμων θεαμάτων, και ακόμα σε έρημο / ρημαγμένο χώρο απομεινάρι ενός πολιτισμού που φθίνει, μιας ζωής που προσπερνά χλευάζοντας. Στόχος: η αναζήτηση της αναγέννησης, η αποκατάσταση της αρένας.

Ένας χώρος που χτίζεται επί σκηνής και αλλάζει ρόλο και υπόσταση όταν video projections προβάλλουν επάνω στα δομικά του στοιχεία.

Τρεις χορογράφοι (Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης Ναλμπάντης) που ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο δουλεύουν πάνω σε αυτούς τους μετασχηματισμούς / όψεις του χώρου.

Και έξι χορευτές που ο καθένας με την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική του υπόσταση δραματοποιούν και ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό που η νέα παραγωγή περικλείει στο όνομα του έργου Birds/Πουλιά.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της νέας παραγωγής της ομάδας που έχει σκοπό να διαδώσει την τέχνη του χορού, τον πολιτισμό, να προβληματίσει και να προκαλέσει τους θεατές .
    
Χορογράφοι: Μιχάλης Ναλμπάντης, Αλίκη Καζούρη, Μαρία Ανθυμίδου, Χορευτές: Ράνια Φόβου, Νατάσα Φραντζή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Rowan Thorpe, Αντώνης Στρούζας. Μουσική σύνθεση: Στάθης Ιωάννου, Multimedia: Μάκης Φάρος, Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου, Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Η μαγεία των ονείρων, με την ομάδα Cirque Musical στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
16.01.2017 14:47
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Η Στέγη ταξιδεύει με τρεις ελληνικές παραγωγές στο εξωτερικό
01.04.2016 13:50
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας τριών φετινών παραστάσεών της. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 20 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.02.2016 16:27
Το One Small Step for a Man: Hello, Goodbye είναι μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη παράσταση της σκηνοθέτιδας και ερευνήτριας του σύγχρονου θεάτρου, χορού και περφόρμανς Δανάης Θεοδωρίδου που φιλοξενεί το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016.