Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Τέσσερις εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής στέλνουν μήνυμα για τον εορτασμό της 36ης επετείου της Φοιτητικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χημείου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κούτρας, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα τραγουδήσουν κάποια από τα κλασσικά πολιτικά τραγούδια της δεκαετίας του \'70 , αλλά και δικά τους που έγραψαν μετέπειτα, δείχνοντας σε όλους πως το πολιτικό - κοινωνικό τραγούδι είναι ακόμη ζωντανό.

Με τη μεγάλη αυτή συναυλία αποδίδουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που υπερασπίστηκαν με γενναιοψυχία τα ιδανικά της δημοκρατίας, του δικαίου και της ελευθερίας.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
“Ημερολόγιο τρίτο”: Ο Νίκος Ξυδάκης στον Ιανό
10.11.2016 11:52
Ο Nίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, δημιουργεί δύο μοναδικές βραδιές στον αγαπημένο χώρο του Ιανού.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
30 χρόνια Cooking Vinyl
19.09.2016 12:21
Η ανεξάρτητη εταιρία, Cooking Vinyl, ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εορτασμό της 30ης επετείου της με μια σειρά από δραστηριότητες που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν μια μοναδική συνεργασία με τη μουσική πλατφόρμα crowdfunding PledgeMusic, μια σειρά συναυλιών και ένα νέο βιβλίο που καταγράφει την ιστορία της εταιρείας.