Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Τέσσερις εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής στέλνουν μήνυμα για τον εορτασμό της 36ης επετείου της Φοιτητικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χημείου.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κούτρας, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα τραγουδήσουν κάποια από τα κλασσικά πολιτικά τραγούδια της δεκαετίας του \'70 , αλλά και δικά τους που έγραψαν μετέπειτα, δείχνοντας σε όλους πως το πολιτικό - κοινωνικό τραγούδι είναι ακόμη ζωντανό.

Με τη μεγάλη αυτή συναυλία αποδίδουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που υπερασπίστηκαν με γενναιοψυχία τα ιδανικά της δημοκρατίας, του δικαίου και της ελευθερίας.

Σχετικές ειδήσεις
“Ημερολόγιο τρίτο”: Ο Νίκος Ξυδάκης στον Ιανό
10.11.2016 11:52
Ο Nίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, δημιουργεί δύο μοναδικές βραδιές στον αγαπημένο χώρο του Ιανού.
30 χρόνια Cooking Vinyl
19.09.2016 12:21
Η ανεξάρτητη εταιρία, Cooking Vinyl, ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εορτασμό της 30ης επετείου της με μια σειρά από δραστηριότητες που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν μια μοναδική συνεργασία με τη μουσική πλατφόρμα crowdfunding PledgeMusic, μια σειρά συναυλιών και ένα νέο βιβλίο που καταγράφει την ιστορία της εταιρείας.
Συνηχήσεις 2016: Έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Δωματίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
17.02.2016 15:15
Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.
Τέσσερις νέοι συνθέτες στον Ιανό
18.01.2016 14:30
Τέσσερις νέοι συνθέτες, ο Στάθης Γκότσης, ο Γιώργος Καγιαλίκος, η Μάρθα Μεναχέμ και ο Δαμιανός Πάντας, παρουσιάζουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στον Ιανό, τραγούδια από τις πρόσφατες δισκογραφικές δουλειές τους που έχουν εκδοθεί στο Μετρονόμο, αλλά και ανέκδοτα τραγούδια.
Νέοι Στιχουργοί Στο Φως: Η 3η συναυλία του Μικρού Πολυτεχνείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
14.01.2016 14:32
Για ακόμη μια χρονιά έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε την εκδήλωση του Μικρού Πολυτεχνείου "Νέοι Στιχουργοί Στο Φως".