Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δέκα χρόνια Εστουδιαντίνα

Δέκα χρόνια Εστουδιαντίνα

Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, ηγείται ενός μουσικού φεστιβάλ αφιερωμένο στους Λαϊκούς Σολίστες-Δημιουργούς των Βαλκανίων και μαζί με κορυφαίους μουσικούς απ όλα τα Βαλκάνια θα παρουσιάσει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton στις 20 Νοεμβρίου μία μοναδική και πρωτόγνωρη μουσική σύμπραξη με τίτλο Balkan Express.

Η μουσική συγγένεια που εκτείνεται από την Αλβανία, τη FYROM, τη Ρουμανία και από την Ελλάδα μέχρι την Βουλγαρία και την Τουρκία είναι γνωστή. Ένα μαγευτικό ταξίδι στους ήχους και τα μουσικά γνωρίσματα των Βαλκανίων δεν θα μπορούσε παρά να πραγματοποιηθεί στο σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης, στην Ελλάδα, που παρά το δικό της μουσικό χαρακτήρα διατηρεί μια συγγενική δομή με όλους τους λαούς των Βαλκανίων.

Τη συναυλία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Αλβανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Mαζί με την Merita Halili από την Αλβανία, τον Halil Karaduman και τους Χρίστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο από την Τουρκία, το συγκρότημα Ionika Minune από τη Ρουμανία και τον Petar Ralchev από τη Βουλγαρία, η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα θα μας παρουσιάσει μία πρωτότυπη και γνήσια αντάμωση της κουλτούρας των γειτονικών λαών. Τα πέντε καταξιωμένα σχήματα θα βρίσκονται επί σκηνής καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και θα παίζουν τις δημιουργίες τους εναλλάξ, ενώ δεν θα λείψει και η από κοινού συνεργασία σε 2 ή 3 κομμάτια.

Ένα υπερθέαμα χωρίς προηγούμενο θα μας ταξιδέψει στα βάθη της ιστορίας των Βαλκανίων μέσω του μουσικού χάρτη της γειτονιάς μας, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, που αποδεικνύουν ότι όταν τα Βαλκάνια συμπράττουν μουσικά, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική για Δέκα Χορδές από την ΚΟΑ στο Νομισματικό Μουσείο
07.12.2016 17:20
Στο γοητευτικό και λίγο-πολύ ανεξερεύνητο ρεπερτόριο του συνδυασμού βιολοντσέλου-κιθάρας είναι αφιερωμένη η συναυλία «Μουσική για Δέκα Χορδές» που δίνει ο τσελίστας Αστέριος Πούφτης κι ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Νομισματικού Μουσείου.
Δημήτρης Λάππας, Κώστας Γεράκης και Σεμέλη Παπαβασιλείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
05.12.2016 11:17
"3 Μαύρα Πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί!" είναι ο τίτλος του μουσικού προγράμματος του Δημήτρη Λάππα, του Κώστα Γεράκη και της Σεμέλης Παπαβασιλείου, που ξεκινά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
Οι aMUSEment στο Μέγαρο Γκύζη
19.08.2016 13:57
Την Τρίτη 23 Αυγούστου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη περιλαμάνει μία συναυλία με τα μέλη της επιτροπής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού “TheMuse”, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει τα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Γκύζη, την επόμενη ημέρα.
Οι Empty Frame live στο Death Disco
17.03.2016 09:59
Οι Empty Frame συμπληρώνουν δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην underground μουσική σκηνή και γιορτάζουν την ξεχωριστή τους πορεία με ένα ακόμη εκρηκτικό live στο πάντα φιλόξενο Death Disco.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».