Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, ηγείται ενός μουσικού φεστιβάλ αφιερωμένο στους Λαϊκούς Σολίστες-Δημιουργούς των Βαλκανίων και μαζί με κορυφαίους μουσικούς απ όλα τα Βαλκάνια θα παρουσιάσει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton στις 20 Νοεμβρίου μία μοναδική και πρωτόγνωρη μουσική σύμπραξη με τίτλο Balkan Express.

Η μουσική συγγένεια που εκτείνεται από την Αλβανία, τη FYROM, τη Ρουμανία και από την Ελλάδα μέχρι την Βουλγαρία και την Τουρκία είναι γνωστή. Ένα μαγευτικό ταξίδι στους ήχους και τα μουσικά γνωρίσματα των Βαλκανίων δεν θα μπορούσε παρά να πραγματοποιηθεί στο σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης, στην Ελλάδα, που παρά το δικό της μουσικό χαρακτήρα διατηρεί μια συγγενική δομή με όλους τους λαούς των Βαλκανίων.

Τη συναυλία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Αλβανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Mαζί με την Merita Halili από την Αλβανία, τον Halil Karaduman και τους Χρίστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο από την Τουρκία, το συγκρότημα Ionika Minune από τη Ρουμανία και τον Petar Ralchev από τη Βουλγαρία, η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα θα μας παρουσιάσει μία πρωτότυπη και γνήσια αντάμωση της κουλτούρας των γειτονικών λαών. Τα πέντε καταξιωμένα σχήματα θα βρίσκονται επί σκηνής καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και θα παίζουν τις δημιουργίες τους εναλλάξ, ενώ δεν θα λείψει και η από κοινού συνεργασία σε 2 ή 3 κομμάτια.

Ένα υπερθέαμα χωρίς προηγούμενο θα μας ταξιδέψει στα βάθη της ιστορίας των Βαλκανίων μέσω του μουσικού χάρτη της γειτονιάς μας, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, που αποδεικνύουν ότι όταν τα Βαλκάνια συμπράττουν μουσικά, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.