Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Δέκα χρόνια Εστουδιαντίνα

Δέκα χρόνια Εστουδιαντίνα

Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, ηγείται ενός μουσικού φεστιβάλ αφιερωμένο στους Λαϊκούς Σολίστες-Δημιουργούς των Βαλκανίων και μαζί με κορυφαίους μουσικούς απ όλα τα Βαλκάνια θα παρουσιάσει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton στις 20 Νοεμβρίου μία μοναδική και πρωτόγνωρη μουσική σύμπραξη με τίτλο Balkan Express.

Η μουσική συγγένεια που εκτείνεται από την Αλβανία, τη FYROM, τη Ρουμανία και από την Ελλάδα μέχρι την Βουλγαρία και την Τουρκία είναι γνωστή. Ένα μαγευτικό ταξίδι στους ήχους και τα μουσικά γνωρίσματα των Βαλκανίων δεν θα μπορούσε παρά να πραγματοποιηθεί στο σταυροδρόμι μεταξύ ανατολής και δύσης, στην Ελλάδα, που παρά το δικό της μουσικό χαρακτήρα διατηρεί μια συγγενική δομή με όλους τους λαούς των Βαλκανίων.

Τη συναυλία θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Αλβανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Mαζί με την Merita Halili από την Αλβανία, τον Halil Karaduman και τους Χρίστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο από την Τουρκία, το συγκρότημα Ionika Minune από τη Ρουμανία και τον Petar Ralchev από τη Βουλγαρία, η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα θα μας παρουσιάσει μία πρωτότυπη και γνήσια αντάμωση της κουλτούρας των γειτονικών λαών. Τα πέντε καταξιωμένα σχήματα θα βρίσκονται επί σκηνής καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και θα παίζουν τις δημιουργίες τους εναλλάξ, ενώ δεν θα λείψει και η από κοινού συνεργασία σε 2 ή 3 κομμάτια.

Ένα υπερθέαμα χωρίς προηγούμενο θα μας ταξιδέψει στα βάθη της ιστορίας των Βαλκανίων μέσω του μουσικού χάρτη της γειτονιάς μας, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, που αποδεικνύουν ότι όταν τα Βαλκάνια συμπράττουν μουσικά, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Σχετικές ειδήσεις
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».
Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Εστουδιαντίνα μαζί στο Passport Κεραμεικός
12.01.2016 11:19
Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης έπαιξαν μαζί 2 χρόνια πριν στο θεάτρο Badminton, όταν η Εστουδιαντίνα γιόρτασε τα 15 της χρόνια.
Η Αγγέλω Σφέτσου live στο Γυάλινο Up Stage
09.11.2015 09:50
Η Αγγέλω Σφέτσου, μια καλλιτεχνική παρουσία που με σταθερά και συνεπή βήματα εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια κι έχει σκοπό να μείνει, πλαισιωμένη από την ομάδα της, που αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς ανεβαίνουν στην σκηνή του UpStage για ένα μουσικό πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης με τον Ιβάν Φίσερ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2015 15:37
Συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Είναι στενά συνδεδεμένη με τον μαέστρο της, τον Ιβάν Φίσερ [Iván Físcher], που παραμένει σταθερά στη θέση του μουσικού διευθυντή της εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.