Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τα ρολόγια της ζωής μου

Τα ρολόγια της ζωής μου
Το θέατρο Αργώ–Κεντρική Σκηνή παρουσιάζει από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τον μονόλογο της Τούλας Μπούτου Τα ρολόγια της ζωής μου, γραμμένος το 2008, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αχουριώτη και ερμηνεία από τον Μανώλη Δεστούνη.

Το έργο είναι μια συνομιλία με το χρόνο και με όλα αυτά που παρασύρει στο πέρασμά του και που δεν έχει ποτέ τέλος, κι ας ορίζει τον κύκλο της ζωής μας.  Ο χρόνος είναι μια κινητή εικόνα της αιωνιότητας, λέει ο Πλάτων.

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ένας παλαίμαχος ναυτικός ξετυλίγει την ιστορία του, μέσα από τα εκατοντάδες λιμάνια που έχει πάει και τις εκατοντάδες γυναίκες που έχει ξαπλώσει σε βιαστικά κρεβάτια. Άκληρος, κολλημένος με τα ρολόγια που γίνονται τα παιδιά του, μιλάει με τους χτύπους τους. Τα ρολόγια (της ζωής του) δεν είναι άψυχα, αλλά ζωντανά αντικείμενα που υφαίνουν και ξηλώνουν τον ιστό του χρόνου και μετράνε τα βέλη του.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο μονόλογος ενός κλόουν, που κρύβεται στις γωνιές, κοιμάται στα σκουπίδια, είναι λίγο βαρεμένος και‘τα βάζει με τα ατσάλινα δίχτυα των μεγάλων και τα νεοαποκτημένα πλούτη.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αχουριώτης, Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου, Φωτισμοί: Μιχάλης Αχουριώτης. Ερμηνεύει ο Μανώλης Δεστούνης.

Σχετικές ειδήσεις
«Άμλετ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
20.01.2017 15:20
Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανοίγει αυλαία με τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου.
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Ομπίντα: Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.11.2016 17:02
Ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και θα παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κοτανίδης.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.