Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Τα ρολόγια της ζωής μου

Τα ρολόγια της ζωής μου
Το θέατρο Αργώ–Κεντρική Σκηνή παρουσιάζει από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τον μονόλογο της Τούλας Μπούτου Τα ρολόγια της ζωής μου, γραμμένος το 2008, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αχουριώτη και ερμηνεία από τον Μανώλη Δεστούνη.

Το έργο είναι μια συνομιλία με το χρόνο και με όλα αυτά που παρασύρει στο πέρασμά του και που δεν έχει ποτέ τέλος, κι ας ορίζει τον κύκλο της ζωής μας.  Ο χρόνος είναι μια κινητή εικόνα της αιωνιότητας, λέει ο Πλάτων.

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ένας παλαίμαχος ναυτικός ξετυλίγει την ιστορία του, μέσα από τα εκατοντάδες λιμάνια που έχει πάει και τις εκατοντάδες γυναίκες που έχει ξαπλώσει σε βιαστικά κρεβάτια. Άκληρος, κολλημένος με τα ρολόγια που γίνονται τα παιδιά του, μιλάει με τους χτύπους τους. Τα ρολόγια (της ζωής του) δεν είναι άψυχα, αλλά ζωντανά αντικείμενα που υφαίνουν και ξηλώνουν τον ιστό του χρόνου και μετράνε τα βέλη του.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο μονόλογος ενός κλόουν, που κρύβεται στις γωνιές, κοιμάται στα σκουπίδια, είναι λίγο βαρεμένος και‘τα βάζει με τα ατσάλινα δίχτυα των μεγάλων και τα νεοαποκτημένα πλούτη.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αχουριώτης, Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου, Φωτισμοί: Μιχάλης Αχουριώτης. Ερμηνεύει ο Μανώλης Δεστούνης.

Σχετικές ειδήσεις
Ομπίντα: Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.11.2016 17:02
Ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και θα παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κοτανίδης.
«Αναπάντεχες κλήσεις» της Τούλας Μπούτου στο Θέατρο Ελπίδας
27.10.2016 14:14
Μία σύγχρονη κοινωνική κωμωδία, που αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής μας και στις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι αποτελεί το καινούργιο έργο της Τουλας Μπούτου «Αναπάντεχες κλήσεις», που ανεβαίνει από τις 28 Οκτωβρίου στο θέατρο Ελπίδας.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
24.06.2016 14:08
Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
…από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη στο Θέατρο Αργώ
17.02.2016 16:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ερωτική ιστορία του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», στο Θέατρο Αργώ, για λίγες μόνο παραστάσεις.