Το θέατρο Αργώ–Κεντρική Σκηνή παρουσιάζει από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τον μονόλογο της Τούλας Μπούτου Τα ρολόγια της ζωής μου, γραμμένος το 2008, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αχουριώτη και ερμηνεία από τον Μανώλη Δεστούνη.

Το έργο είναι μια συνομιλία με το χρόνο και με όλα αυτά που παρασύρει στο πέρασμά του και που δεν έχει ποτέ τέλος, κι ας ορίζει τον κύκλο της ζωής μας.  Ο χρόνος είναι μια κινητή εικόνα της αιωνιότητας, λέει ο Πλάτων.

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ένας παλαίμαχος ναυτικός ξετυλίγει την ιστορία του, μέσα από τα εκατοντάδες λιμάνια που έχει πάει και τις εκατοντάδες γυναίκες που έχει ξαπλώσει σε βιαστικά κρεβάτια. Άκληρος, κολλημένος με τα ρολόγια που γίνονται τα παιδιά του, μιλάει με τους χτύπους τους. Τα ρολόγια (της ζωής του) δεν είναι άψυχα, αλλά ζωντανά αντικείμενα που υφαίνουν και ξηλώνουν τον ιστό του χρόνου και μετράνε τα βέλη του.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο μονόλογος ενός κλόουν, που κρύβεται στις γωνιές, κοιμάται στα σκουπίδια, είναι λίγο βαρεμένος και‘τα βάζει με τα ατσάλινα δίχτυα των μεγάλων και τα νεοαποκτημένα πλούτη.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αχουριώτης, Μουσική: Σάκης Τσιλίκης, Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου, Φωτισμοί: Μιχάλης Αχουριώτης. Ερμηνεύει ο Μανώλης Δεστούνης.