Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σκούρο Κόκκινο

Σκούρο Κόκκινο
Μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Μπαρδούλη στη Harma Gallery. Στην έκθεση αυτή όπως μαρτυρά και ο τίτλος κυριαρχεί το κόκκινο, ενώ η χρήση του εκάστοτε υλικού, λάδι και γκουάς με μελάνι, αποδίδει στα έργα την εσωτερική διάσταση και πνευματικότητα.

Ο τίτλος της έκθεσης Σκούρο κόκκινο, ταυτίζεται με ένα χρώμα που έχει εμφανή παρουσία στο έργο της και είναι αυτό που λειτουργεί ..ως ανάκληση της μνήμης, που εκμηδενίζει την απόσταση του παρελθόντος και δρα στο χώρο και στο χρόνο ως απειλή ή ως ήρεμη αυτογνωσία..., όπως σημειώνει και η ίδια.

Στα έργα της συναντούμε ιδεατές, αρχέγονες, σχεδόν άυλες ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες όπως αναφέρει και πάλι η δημιουργός …απαλλαγμένες από τα επουσιώδη παρασύρονται, επαπειλούνται, γίνονται άγγελοι ή χορεύουν ανάλαφρα στα μπλε τοπία των αναπολήσεων και του υποσυνείδητου έτοιμες να σηκώσουν ως πολύτιμο βάρος τα πάθη και τις συγκινήσεις μας... Αιγαίο-Κυκλάδες-Αττική, ροζ και γαλάζια ελληνικά βουνά, έδωσαν το βασικό περίγραμμα στα έργα της.

Η Κατερίνα Μπαρδούλη, μία σύγχρονη εικαστικός γεννημένη το 1952 στην Αθήνα, με σπουδές στην Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας και στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις κυρίως στην Γερμανία, όπου διαμένει και εργάζεται το περισσότερο διάστημα, εδώ και πολλά χρόνια.

Παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της στο ελληνικό και δη το αθηναϊκό κοινό με σκοπό τη συνομιλία, αφού γι\' αυτήν …πάντα το «εξ Ανατολών φώς» ήταν εδώ κάτω από την Ακρόπολη…

Σχετικές ειδήσεις
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Body: έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
26.02.2016 10:47
Φωτογραφίες με το Σώμα να κυριαρχεί θα παρουσιαστούν στη Blank Wall Gallery από τις 5 Μαρτίου, μέσα από την έκθεση Body.