Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Τα τραγούδια συναντιούνται

Τα τραγούδια συναντιούνται
Μία μοναδική ευκαιρία για να τραγουδήσουμε, να ξαναφτιάξουμε παρέες και αγαπημένες μουσικές, έρχεται για μία μόνο βραδιά, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, καθώς η Lydia Filipovic και ο Γιάννης Μιχαηλίδης συναντιούνται στη σκηνή του Le cirque, στη Θεσσαλονίκη.

Η πιο άμεση εκδοχή της μουσικής, τα τραγούδια: ρεμπέτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά εναλλάσσονται με βαλκανικά και μεσογειακά, διαδέχονται jazz, pop και rock μπαλάντες, διασκευάζονται, αλληλοσυμπληρώνονται, διαλέγονται, σε προκαλούν να τραγουδήσεις.

H Lydia Filipovic με διεθνή καριέρα στη jazz (Billy Cobham, Theodosii Spassov κα) και συνεργασίες με Έλληνες τραγουδιστές (Β. Παπακωνσταντίνου κ.α.) σε ερμηνείες-έκπληξη (ελληνικά, pop, βαλκανικά)... και ο Γιάννης Μιχαηλίδης με δικά του τραγούδια και ιδιαίτερες διασκευές-σχόλια μέσα από τις μακροχρόνιες πορείες του στο ρεμπέτικο και το ροκ, την παράδοση και τη δυτική μουσική ... ολοκληρώνουν μια συνάντηση των μουσικών του κόσμου μέσα από τα projects που έχουν, ήδη, πραγματοποιήσει στην πορεία τους (Mediterraneo, Nekada, Πρώτες Γιορτές, Σταυροδρόμι της Υδρογείου και ακουστικές συνεργασίες).

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
O κόσμος σε δύο φωνές: Ελένη Πέτα και Fide Köksal στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
09.11.2016 14:21
Δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες, δύο εξαιρετικές φωνές η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal συναντιούνται επί σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ενώνουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια του κόσμου. Σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τόσο τις ανεπανάληπτες ερμηνείες, όσο και το συναίσθημα!
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Ραχήλ Τσελεπίδου και ο Γιάννης Κυρατσός ζωντανά στον Ιανό
25.05.2016 13:14
Επειδή οι καλές παρέες κρατάνε στο χρόνο, η Ραχήλ Τσελεπίδου και ο Γιάννης Κυρατσός, έχοντας στις αποσκευές τους πάνω από 120 εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, ενώνουν τις μουσικές τους για τρίτη χρονιά και συναντιούνται στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 3 Ιουνίου 2016 σε μια μουσική βόλτα που σχεδίασαν οι ίδιοι.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.