Μία μοναδική ευκαιρία για να τραγουδήσουμε, να ξαναφτιάξουμε παρέες και αγαπημένες μουσικές, έρχεται για μία μόνο βραδιά, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, καθώς η Lydia Filipovic και ο Γιάννης Μιχαηλίδης συναντιούνται στη σκηνή του Le cirque, στη Θεσσαλονίκη.

Η πιο άμεση εκδοχή της μουσικής, τα τραγούδια: ρεμπέτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά εναλλάσσονται με βαλκανικά και μεσογειακά, διαδέχονται jazz, pop και rock μπαλάντες, διασκευάζονται, αλληλοσυμπληρώνονται, διαλέγονται, σε προκαλούν να τραγουδήσεις.

H Lydia Filipovic με διεθνή καριέρα στη jazz (Billy Cobham, Theodosii Spassov κα) και συνεργασίες με Έλληνες τραγουδιστές (Β. Παπακωνσταντίνου κ.α.) σε ερμηνείες-έκπληξη (ελληνικά, pop, βαλκανικά)… και ο Γιάννης Μιχαηλίδης με δικά του τραγούδια και ιδιαίτερες διασκευές-σχόλια μέσα από τις μακροχρόνιες πορείες του στο ρεμπέτικο και το ροκ, την παράδοση και τη δυτική μουσική… ολοκληρώνουν μια συνάντηση των μουσικών του κόσμου μέσα από τα projects που έχουν, ήδη, πραγματοποιήσει στην πορεία τους (Mediterraneo, Nekada, Πρώτες Γιορτές, Σταυροδρόμι της Υδρογείου και ακουστικές συνεργασίες).