Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Η Yasmin Levy στο Gazarte

Η Yasmin Levy στο Gazarte
Η ιέρεια των σεφαραδίτικων τραγουδιών, Yasmin Levy, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις το Gazarte. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά και να απολαύσετε αυτή τη χαρισματική ερμηνεύτρια που παντρεύει και ενώνει μουσικά μελωδίες και ήχους που προέρχονται από διαφορετικούς λαούς της Μεσογείου!

Εφοδιασμένη με μια εξαιρετικά ζεστή και εκφραστική φωνή , συνοδεία ακουστικών οργάνων, η Yasmin Levy γυρίζει τον κόσμο κάνοντας γνωστά τα υπέροχα σεφαραδίτικα τραγούδια και παρασέρνοντας το κοινό της σε ένα μελωδικό και συγκινησιακό ταξίδι.

Τα σεφαραδίτικα είναι ισπανοεβραϊκά τραγούδια τα οποία αρκετές φορές έχουν κοινές μελωδίες και παρόμοιους στίχους με τα δικά μας, ρεμπέτικα. Πολλά πασίγνωστα στους Έλληνες σεφαραδίτικα τραγούδια έχουν και την ρεμπέτικη τους εκδοχή (π.χ. το Μικρός αρραβωνιάστηκα του Βαμβακάρη είναι το Los ocho dias de hupa στη σεφαραδίτικη εκδοχή του, που σημαίνει Οι οχτώ μέρες μετά το γάμο).

Η μακρά συνύπαρξη των Ελλήνων με τους Εβραίους επέφερε και κάποιες αλληλεπιδράσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές στη μουσική . Τα Σεφαραδίτικα τραγούδια που ταξιδεύουν μουσικά τη πολιτιστική κληρονομία των Εβραίων που διώχθηκαν τον 15ο αιώνα από την Ισπανία, απαντώνται και στη Θεσσαλονίκη και έχουν ερμηνευθεί μοναδικά και από την ξεχωριστή Σαβίνα Γιαννάτου . Είναι η χειροπιαστή απόδειξη των κοινών στοιχείων που υπάρχουν μεταξύ των δύο πολιτισμών και ηχούν πραγματικά γνώριμα και μυσταγωγικά στα αυτιά του ελληνικού κοινού.

Μετά τη συγκλονιστική εμφάνισή της στο Kosmos Festival τον περασμένο Ιούνιο, η Yasmin Levy έρχεται και πάλι, κατόπιν γενικευμένης επιθυμίας του ελληνικού κοινού, για να μας μαγέψει και να μας παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο Sentir, που σημαίνει να αισθάνεσαι.

Από τη παράσταση δε θα λείψουν και παλιότερες αγαπημένες μελωδίες όπως το Una noche mas, που υπάρχει στη 4η συλλογή του Kosmos FM, το Me Voy που ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα και η διασκευή της στον Μπαλαμό του Διονύση Τσακνή, τα οποία δείχνουν όλο το ερμηνευτικό της εύρος και ακούγονται κατά κόρον στα ραδιόφωνα.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
Η Yasmin Levy live στο Κατράκειο Θέατρο
03.06.2016 13:33
Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Yasmin Levy έρχεται στην Αθήνα για μία μεγάλη συναυλία, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.
Οι Πλέγμα opening act στη συναυλία της Yasmin Levy στο Κατράκειο
22.03.2016 15:37
H Yasmin Levy, η Ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων, έρχεται στην Ελλάδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου για μία μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Opening act στη συναυλία θα είναι η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα.
Η Yasmin Levy για μία μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα
28.12.2015 16:59
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα της πολύ αγαπημένης στο ελληνικό κοινό Yasmin Levy που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.
Santa's secret dance, ένα μαγικό jazz παραμύθι με τον Δημήτρη Καλαντζή στο Gazarte
16.12.2015 15:53
Ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, από τους σημαντικότερους Έλληνες jazzmen, επιστρέφει στο GAZARTE στις 24 και 26 Δεκεμβρίου 2015 για δύο μοναδικές βραδιές στο πνεύμα των Χριστουγέννων.