Στο θέατρο Coronet παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το θεατρικό έργο Baby Jane της Αναστασίας Παπαστάθη, το οποίο είναι βασισμένο στην ιδέα της διάσημης νουβέλας του Henry Farrell, What ever happened to Baby Jane.

Οι αδερφές Hudson, πρώην ηθοποιοί, ζουν απομονωμένες στο σπίτι τους στο Beverly Hills. H Jane Hudson, που ξεκίνησε ως παιδί θαύμα, αλλά η πορεία της στο χώρο της τέχνης ήταν μάλλον απογοητευτική, ασκεί μια σαδιστική εξουσία στην αδερφή της Blanche, της οποίας η σπουδαία καριέρα διεκόπη από ένα μυστηριώδες ατύχημα με αυτοκίνητο.

Μια ηλεκτρισμένη σχέση ανάμεσα σε δυο γυναίκες, που οι μηχανισμοί της show biz, η κατάχρηση του αλκοόλ, η ματαιοδοξία και οι ψευδαισθήσεις, οδήγησαν την ζωή τους σε αδιέξοδο.

Η Baby Jane είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο εκτός από μια σπάνια δραματική πυκνότητα, διαθέτει σασπένς, κλιμακούμενη αγωνία και ένα συγκλονιστικό φινάλε, που κρύβει μια μεγάλη ανατροπή.

Στην θεατρική εκδοχή, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο θέατρο CORONET, τον ρόλο της Jane Hudson ερμηνεύει η ηθοποιός Ιωάννα Γκαβάκου, που στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τον Κάρολο Κουν, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Μίνω Βολανάκη κ.α., ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια έζησε στην Αμερική, όπου συνεργάστηκε με την Washington Shakespeare company, Scena theater, Warehouse theater κ.α.

Τον ρόλο της Blanche Hudson ερμηνεύει η συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου Αναστασία Παπαστάθη, η οποία στον ίδιο θεατρικό χώρο, υπογράφει επίσης την διασκευή – σκηνοθεσία της παράστασης CAVEMAN. 

Η νουβέλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο δύο φορές, την πρώτη από τον Robert Aldrich το 1962, με την Bette Davis και την Joan Crawford στους επώνυμους ρόλους και την δεύτερη από τον David Greene, με τις αδερφές Lyn και Vanessa Redgrave.

Στην Ελλάδα η ταινία παίχτηκε με τον τίτλο Τι απέγινε η Βaby Jane