Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Δον Ζουάν, ένα freak show μετα-Musical!

Δον Ζουάν, ένα freak show μετα-Musical!

Το Θέατρο Παράθλαση, θα παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη, στο Studio Παράθλαση, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο και Κυριακή, την παράσταση Δον Ζουάν, ένα freak show μετα-Musical, ένα πρωτότυπο έργο , γραμμένο από μια συγγραφική ομάδα που συγκρότησαν τα μέλη του θεάτρου.

Ο Βάαλ, ένας περιθωριακός καταραμένος καλλιτέχνης (ένα πρόσωπο εμπνευσμένο από τον ήρωα του ομότιτλου έργου του Μπρεχτ) παρουσιάζει σ\' ένα μπαρ/κλαμπ/καμπαρέ, ένα freak show, με ήρωα τον Δον Ζουάν.

Χρησιμοποιώντας σκηνές και αποσπάσματα από όλα σχεδόν τα έργα που έχουν γραφτεί για τον περίφημο ήρωα, και πλαισιωμένος από έναν underground θίασο, δημιουργεί μια παράφορη, παράτολμη και σχεδόν παρανοϊκή παράσταση, μέσα από την οποία προσπαθεί να διαβάσει τη δική του ζωή, τη δική του ύπαρξη.

Τζαζ μουσικές, ροκιές και μουσικοχορευτικά νούμερα που εναλάσσονται με ειρωνικές, κωμικές ή δραματικές σκηνές, συνθέτουν μια έκρηξη ήχων, εικόνων και χρωμάτων, που ζωντανεύει τον θρύλο του ήρωα που κατέκτησε χιλιάδες γυναίκες, που έσπρωξε την ζωή του, την ψυχή του, και τελικά την ίδια του την  ύπαρξη, ως το τελευταίο όριο, σ\' ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ.

Κι όταν όλα θα οδηγήσουν στο δραματικό φινάλε, όχι της αποκάλυψης, αλλά της πτώσης, τα ερωτήματα θα συνεχίσουν να συνθέτουν το γκροτέσκο, κωμικό ή εφιαλτικό δίχτυ τους, σαν ένα αέρινο οικοδόμημα, σαν την ανάσα ενός τρελού.

Σημειώστε ότι λόγω ορισμένων πολύ βίαιων και τολμηρών σκηνών, η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Συγγραφική ομάδα: Γιούλη Αθουσάκη, Πασχάλης Αραμπατζής, Ευρώπη Αργυροπούλου, Γιώργος Γκασνάκης, Πάνος Δεληνικόπουλος, Μόνα Κιτσοπούλου, Σωτήρης Κανταρτζής, Κώστας Ταρπατζής, Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου, Μουσική: Αλέξανδρος Ραΐδης, Χορογραφία – κίνηση: Γιάννης Μαργαρώνης, Σκηνικά – κοστούμια – ειδικές κατασκευές: Νίκος Καλαϊτζίδης, Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Γκασνάκης, Βοηθός χορογράφος: Μίκα Στεφανάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γκασνάκης (Βάαλ), Σωτήρης Κανταρτζής (Δον Ζουάν), Γρηγόρης Μανωλόπουλος, Θωμάς Αμαξόπουλος, Πάνος Δεληνικόπουλος, Κώστας Ταρπατζής, Μίκα Στεφανάκη, Ευρώπη Αργυροπούλου, Πασχάλης Αραμπατζής, Δήμητρα Τσενεσίδου, Γιώργος Καμπούρης, Ελένη Μπέλα, Ελένη Καραμεσίνη, Ελένη Συμεωνίδου, Θανάσης Μανιόπουλος, Αφροδίτη Τσακίρη, Δήμητρα Γρηγοριάδη, Ανδρομάχη Δεσιοπούλου, Μάρθα Κιοσέ, Γιώτα Δανιηλίδου, Τζένη Κοτοπούλου, Ειρήνη Τζουρέλη, Μαρία Σεμερτζίδου, Μαρία Χριστοφίδου, Ελένη Κότταρη, Γιώργος Χαρνίδης, Μαίρη Καρυδάκη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Δον Ζουάν, από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
23.12.2016 17:23
Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει στη Στέγη σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» και «Το Πράσινο Μου Το Φουστανάκι», της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τ
10.11.2016 12:58
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέες Μορφές, μετά την επιτυχημένη πορεία των παραστάσεων του έργου Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου την περασμένη θεατρική σεζόν, προγραμματίζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων από τις 11 Νοεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Τ, στη Θεσσαλονίκη.
Δον Ζουάν, Περί ηθικής του Μολιέρου στο Θέατρο Φούρνος
20.04.2016 15:21
Το Θέατρο Φούρνος μας προσκαλεί στην παράσταση Δον Ζουάν, Περί ηθικής του Μολιέρου, σε διασκευή της Μαρίας Τσιμά.
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Αμπαζούρρρ!!!, ένα bourlesque musical από την ομάδα Στενός Κορσές στην Αθηναΐδα
22.03.2016 12:36
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο Cabaret Voltaire στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και μια μίνι καλοκαιρινή περιοδεία, η θεατρική ομάδα «Στενός Κορσές» θα βρίσκεται τις Τετάρτες του Απριλίου 2016 στον Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ για να παρουσιάσει το burlesque musical Αμπαζούρρρ!!!.