Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών Optima

Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών Optima
Η  γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει μια ομάδα καλλιτεχνών με την έκθεση Optima, οι οποίοι αντιστέκονται με τα έργα τους στον αρνητισμό και στην κατήφεια, ερευνώντας εκείνοι τον ρόλο και τις δυνατότητες του οπτιμισμού μέσα από τις εκφραστικές διατυπώσεις της τέχνης.

Οι εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν στην ομαδική αυτή έκθεση, επιλέγουν και αξιοποιούν, μέσα από τα έργα τους, ποικίλες κατακτήσεις του παρελθόντος με σύγχρονες ωστόσο αντιλήψεις, στην βάση μιας νέας ηθικής στάσης και της ανάλογης ευθύνης που εκείνη συνιστά, εστιάζοντας προς μια μεταστροφή στην ποιότητα ζωής που παράγουμε και καταναλώνουμε.

Μέσα από τα έργα τους φωτίζουν δρόμους, καλλιεργώντας ζωογόνες ελπίδες για το αύριο που ξημερώνει, με αισιοδοξία προς την ζωή και την πνευματικότητα που αγνοούμε. Ανασυστήνουν νέες ποιότητες και την αντίστοιχη αισθητική που εκφράζει και απαιτεί ο εσωτερικός μας εαυτός.

Μέσα από τα έργα τους, διακρίνονται επίσης εκφραστικές δυνατότητες που διαθέτει ο σύγχρονος κόσμος μας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις μετατραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, της εσωστρέφειας και της άγονης εντυπωσιοθηρίας.

Την ελπίδα τους καταθέτουν αυτοί οι σύγχρονοι καλλιτέχνες , μακριά από περιορισμούς, αποκλεισμούς και ποικίλων ειδών ρατσισμούς, προσβλέποντας στο σήμερα των παραλειπομένων ευκαιριών και στο μέλλον που με πίστη στον Άνθρωπο και στο περιβάλλον του, επαναθεμελιώνεται, με εκσυγχρονισμένα εικαστικά ιδιώματα και συναίσθηση.

Συμμετέχουν 24 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Ρένα Αβαγιανού, Λεμονιά Αμαραντίδου, Παρασκευή Γαρδέλη, Νίκος Γερμανός, Μary Louise Coulouris, Ζanna, Kώστας Καρνάβας, Ανδρέας Κατσιμάρδος, Νικόλας Κληρονόμος, Birgit Kelly, Τζώρτζια Λάμπερτ, C.P. Marsellos, Mariko Matsuda, Oύλη Μοιρασγέτη, Χρήστος Μπαϊκούσης, Ειρήνη Μπογδάνου, Φωτεινή Οθωναίου, Mario de Paduanis, Αλεξία Παπαγεωργίου, Σοφία Παπαθανάση, Isabel Rock, Γιώργος Σκύθος, Αντώνης Τσακίρης και Σοφία Φωτιάδου.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
...όπως μπορώ, όσο μπορώ...: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Underflow
17.05.2016 11:15
Η γκαλερί Underflow σας προσκαλεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στην ομαδική έκθεση «...όπως μπορώ, όσο μπορώ...» δεκαέξι καλλιτεχνών που λένε όχι —βάζουν ένα καρφί— στη λογοκρισία.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 στη γκαλερί Open C.A.S.E. 303
25.04.2016 12:43
Η γκαλερί Open C.A.S.E. 303 παρουσιάζει την έκθεση «Best of the ‘60s», ένα αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60, με έργα των Βασιλείου, Κανιάρη, Καρά, Κεσσανλή, Μιχαηλίδη, Ζούνη, Παύλου, Πράσινου, Πρέκα, Σόρογκα, Τσίγκου, Φασιανού, Chryssa κ.ά., από ιδιωτικές συλλογές.