Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει μια ομάδα καλλιτεχνών με την έκθεση Optima, οι οποίοι αντιστέκονται με τα έργα τους στον αρνητισμό και στην κατήφεια, ερευνώντας εκείνοι τον ρόλο και τις δυνατότητες του οπτιμισμού μέσα από τις εκφραστικές διατυπώσεις της τέχνης.

Οι εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν στην ομαδική αυτή έκθεση, επιλέγουν και αξιοποιούν, μέσα από τα έργα τους, ποικίλες κατακτήσεις του παρελθόντος με σύγχρονες ωστόσο αντιλήψεις, στην βάση μιας νέας ηθικής στάσης και της ανάλογης ευθύνης που εκείνη συνιστά, εστιάζοντας προς μια μεταστροφή στην ποιότητα ζωής που παράγουμε και καταναλώνουμε.

Μέσα από τα έργα τους φωτίζουν δρόμους, καλλιεργώντας ζωογόνες ελπίδες για το αύριο που ξημερώνει, με αισιοδοξία προς την ζωή και την πνευματικότητα που αγνοούμε. Ανασυστήνουν νέες ποιότητες και την αντίστοιχη αισθητική που εκφράζει και απαιτεί ο εσωτερικός μας εαυτός.

Μέσα από τα έργα τους, διακρίνονται επίσης εκφραστικές δυνατότητες που διαθέτει ο σύγχρονος κόσμος μας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις μετατραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, της εσωστρέφειας και της άγονης εντυπωσιοθηρίας.

Την ελπίδα τους καταθέτουν αυτοί οι σύγχρονοι καλλιτέχνες, μακριά από περιορισμούς, αποκλεισμούς και ποικίλων ειδών ρατσισμούς, προσβλέποντας στο σήμερα των παραλειπομένων ευκαιριών και στο μέλλον που με πίστη στον Άνθρωπο και στο περιβάλλον του, επαναθεμελιώνεται, με εκσυγχρονισμένα εικαστικά ιδιώματα και συναίσθηση.

Συμμετέχουν 24 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Ρένα Αβαγιανού, Λεμονιά Αμαραντίδου, Παρασκευή Γαρδέλη, Νίκος Γερμανός, Μary Louise Coulouris, Ζanna, Kώστας Καρνάβας, Ανδρέας Κατσιμάρδος, Νικόλας Κληρονόμος, Birgit Kelly, Τζώρτζια Λάμπερτ, C.P. Marsellos, Mariko Matsuda, Oύλη Μοιρασγέτη, Χρήστος Μπαϊκούσης, Ειρήνη Μπογδάνου, Φωτεινή Οθωναίου, Mario de Paduanis, Αλεξία Παπαγεωργίου, Σοφία Παπαθανάση, Isabel Rock, Γιώργος Σκύθος, Αντώνης Τσακίρης και Σοφία Φωτιάδου.