Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγάλη πορεία του ανθρώπου

Η μεγάλη πορεία του ανθρώπου
Μια εικαστική αποτύπωση της φιλοσοφικής θεώρησης για τον κόσμο αποτελεί η έκθεση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, που υπογράφει με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Spiro D’oro. Την έκθεση οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 6 έως τις 15 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο. 

Οι ιδέες που εμπεριέχονται στα έργα του, τα οποία στο σύνολό τους είναι ελαιογραφίες, εκφράζονται με σουρεαλιστικές σκέψεις, ανησυχίες και ερωτήματα για την πορεία του ανθρώπου. Αποτελούν ένα φιλοσοφικό πιστεύω από την γένεσή του σύμπαντος, την πορεία του ανθρώπου μέχρι σήμερα  προς το αβέβαιο και άγνωστο μέλλον.

Ουσιαστικά είναι μια φιλοσοφική θεώρηση που προσπαθεί να εκφρασθεί ζωγραφικά. Στα περισσότερα έργα ο θεατής  βρίσκεται εκτός πεδίου γήινης βαρύτητας. Μπορεί να βλέπει την εικόνα από διάφορες οπτικές γωνίες του διαστημικού χώρου. Αυτό αναδεικνύεται με την ελεύθερη περιστροφή του πίνακα σε οποιαδήποτε θέση.

Έτσι, οι ιδέες του καλλιτέχνη αποκτούν σάρκα και οστά  χωρίς τον περιορισμό  γλωσσικών εννοιών που μεταβάλλονται και τροποποιούνται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να γίνουν αντιληπτές και αφομοιώσιμες από τον παρατηρητή ο οποίος κατά κάποιο τρόπο γίνεται συμμέτοχος των συνεχών αναζητήσεων και προβληματισμών που απασχολούν το Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Σχετικές ειδήσεις
Ιερός Άνεμος: έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου στη γκαλερί Elika
01.02.2017 15:31
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 18 Μαρτίου τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Ιερός Άνεμος. 
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Scenes from the Golden Room: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο The Westin Athens
13.09.2016 16:52
H Blender Gallery παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, από το «Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο» και την έκθεση «Τάλως – Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου», στο lobby του The Westin Athens, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Τάλως: Έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
01.08.2016 14:05
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου παρουσιάζεται από τη 1η Αυγούστου 2016, η έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου με τίτλο «Τάλως-Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου».