Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Still Lifes - Life Stills

Still Lifes - Life Stills
Στις 19 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ATRIΟΝ, στη Θεσσαλονίκη, η ομαδική έκθεση των διακεκριμένων εικαστικών Εριέττας Βορδώνη, Κωστή Γεωργίου και Παύλου Σάμιου. Με αφορμή τη συνάντησή τους, οι τρεις σημαντικοί ζωγράφοι, εξερευνούν διαφορετικές ενδοχώρες που σε αναπάντεχα σημεία τους συναντώνται.

Στα νέα έργα τους που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης, η ορατή πραγματικότητα διεισδύει στο φαντασιακό, αποκτώντας διαφορετικές δυνητικές εκδοχές και η ζωγραφική επιφάνεια, συνθέτοντας ένα συναρπαστικό πεδίο  συμπυκνωμένης αφήγησης και ένα σύνθετο πλέγμα διαδοχικών ανατροπών, μετατρέπεται σε κατοικημένο χώρο όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Τα διάφανα αλλεπάλληλα επίπεδα με τα αναγνωρίσιμα σύμβολα της Εριέττας Βορδώνη (δένδρα, άλογα, ανθρώπινη μορφή), συνομιλούν με τα θεατρικής διάστασης κόκκινα στιγμιότυπα και τις αινιγματικές περσόνες του Κωστή Γεωργίου και με τις χαρακτηριστικές πυκνές νεκρές φύσεις του Παύλου Σάμιου, προτείνοντας μια ανεξάντλητη περιήγηση του βλέμματος, όπου τον πρώτο λόγο έχει η καθαρή ζωγραφική.

Το κείμενο του συνοδευτικού καταλόγου υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
About felicity: έκθεση της Εριέττας Βορδώνη στη Γκαλερί Ευριπίδη
01.11.2016 15:44
Σε μια εποχή μεταβατική, όπου αξίες και αρχές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και όλα τείνουν να επαναπροσδιοριστούν, η καταξιωμένη ζωγράφος και γλύπτρια Εριέττα Βορδώνη αντιδρώντας στην έλλειψη συναισθήματος και αρχών μας υπενθυμίζει την έννοια του ευδαίμονα βίου κατά τον Επίκουρο, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο «About felicity» (Περί ευδαιμονίας), που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 20:00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.