Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής της Σταυρούλας Βελώνη

Έκθεση ζωγραφικής της Σταυρούλας Βελώνη
Με αφορμή ένα εικαστικό παιχνίδι με κοινή γλώσσα επικοινωνίας με τον θεατή, που τον εντάσσει στον χώρο και τον κάνει αναπόσπαστο μέρος του έχει επιλέξει η εικαστικός Σταυρούλα Βελώνη για να παρουσιάσει από την τελευταία της δουλειά με τίτλο Dies ist kein Baum...  Αυτό δεν είναι δένδρο.

Η ιδέα για το έργο προέρχεται από τις χαράξεις ονομάτων πάνω στα δέντρα. Το δέντρο λειτουργεί μέσα στην εγκατάσταση ως μονάδα που σύντομα μετασχηματίζεται σε δάσος. Η ερώτηση που προκύπτει είναι: γιατί οι άνθρωποι χαράζουν τα αρχικά τους πάνω στα δέντρα ως προέκταση των συναισθημάτων τους; Είναι αυτό μια μορφή έκφρασης της αγάπης τους και κοινοποίησής της;

Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί ως ιδέα τον άνθρωπο που δεν μιλά αλλά σμιλεύει, την συνάντηση και τη σχέση δέντρου- ανθρώπου. Αυτά τα δέντρα όμως που υπάρχουν στην εγκατάσταση, είναι η ανάμνηση της εικόνας και η αίσθηση ενός δάσους στο μυαλό του καλλιτέχνη. Ενός δάσους που αφανίζεται και που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν η ανθρωπότητα εξακολουθήσει  να φέρεται  εχθρικά προς αυτό, να μείνει στη μνήμη μόνο μέσω της εικαστικής αναπαράστασης και ανάμνησης της.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Τόπων ανάμνηση: έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
02.06.2016 15:22
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου, με τίτλο «Τόπων Ανάμνηση».
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
«μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στη Λάρισα
07.03.2016 15:41
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενηθεί από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου 2016, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού και φιλολογική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ Τασούλας Μαρκομιχελάκη.