Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Off off... on again!

Off off... on again!
Δύο μονόπρακτα που παρουσιάστηκαν στο θεατρικό φεστιβάλ του Επί Κολωνώ Off-Off Athens 2009, ανεβαίνουν για τη χειμερινή περιόδο σε μια κοινή παράσταση . Πρόκειται για τα θεατρικά έργα (κα)μία σχέση και Traffic lights.

Η παράσταση (κα)μία σχέση αναδεικνύει τη φόρμα, το σχήμα, το στερεότυπο, το ζευγάρι. Με αφορμή ένα κοινότοπο θέμα, τη σχέση του άντρα και της γυναίκας, το έργο (κα)μία σχέση ξετυλίγει μια παράξενη ιστορία με δύο πρωταγωνιστές.

Η παράσταση στοχεύει στο να φέρει κοντά την υποκρισία με την υποκριτική. Το σώμα με το κρυμμένο κείμενο . Τη μουσική και το φως με το ασυνείδητο. Τον κινηματογράφο με το θέατρο.  Σε ένα λιτό περιβάλλον όπου τα καθημερινά αντικείμενα λειτουργούν σαν δεκανίκια ή σαν κρυψώνες, η παράσταση δημιουργεί μια φόρμα (αφού το στερεότυπο τελικά είναι και αυτό μια φόρμα) όπου οι ηθοποιοί αλλάζουν ρόλους παραμένοντας οι ίδιοι… Τα πρόσωπα πολλά: ένας σύζυγος, μία σύζυγος, μία γραμματέας, ένας άντρας στο super market, ο πατέρας, η μητέρα. Οι ηθοποιοί δύο. Ίσως γιατί όλοι αυτοί οι ρόλοι σχετίζονται…

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Χριστοφή. Παίζουν: Κίμωνας Ιωαννίδης , Μαργαρίτα Τρίκκα.

Traffic lights: Ένα ζευγάρι, ένα φανάρι, μια γάτα και μια σχέση που περνάει από σαράντα κύματα. Ένα ζευγάρι, καλλιτέχνες του δρόμου, μέσα στην κίνηση της πόλης που δε σταματάει ποτέ, βρίσκει τη στιγμή να επανεξετάσει τη σχέση του! Όλα όσα τους ενώνουν και όλα όσα τους χωρίζουν, όλα όσα προσδιορίζουν ποιοι είναι και πού πάνε στη ζωή, αντιμετωπίζονται με διάθεση που αλλάζει, όπως τα χρώματα στο φανάρι του δρόμου.

Το φανάρι παίρνει τη θέση μιας ρουλέτας στην οποία έχουν ποντάρει την σχέση τους και αγωνιούν να δουν σε πιο χρώμα θα σταματήσει…

Κείμενο-σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου. Παίζουν: Μαρία Γουλά, Άντονυ Μπερκ.

Κερδίστε προσκλήσεις για Δευτέρα και Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις
Το ζευγάρι της χρονιάς, του Γιάννη Ξανθόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
27.12.2016 11:28
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει από τις 16 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Γιάννη Ξανθόπουλου, Το ζευγάρι της χρονιάς (Το ξόρκι ενός εφιάλτη).
Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground
23.11.2016 11:46
Το Θέατρο Underground παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Αιώνιο ζευγάρι.
Ελιξίριον Τσέχωφ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Αίγιο
09.06.2016 12:07
Το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ», ταξιδεύει στο Αίγιο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 9.15, όπου θα δώσει παράσταση, στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”.
Το ελεύθερο ζευγάρι επιστρέφει στο Τσάι στη Σαχάρα
01.03.2016 13:32
Το «Ελεύθερο ζευγάρι» των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε -ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη- επιστρέφει στο Τσάι στη Σαχάρα, από τις 11 Μαρτίου 2016.
Το αταίριαστο ζευγάρι, του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο Αλκμήνη
01.03.2016 10:58
«Το αταίριαστο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, σε μετάφραση – απόδοση Ζωής Ξανθοπούλου, Έφης (Ρόμπιν) Χαστά και σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλκμήνη», από τις 12 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 18:30 & Κυριακή στις 21:30.