Δύο μονόπρακτα που παρουσιάστηκαν στο θεατρικό φεστιβάλ του Επί Κολωνώ Off-Off Athens 2009, ανεβαίνουν για τη χειμερινή περιόδο σε μια κοινή παράσταση. Πρόκειται για τα θεατρικά έργα (κα)μία σχέση και Traffic lights.

Η παράσταση (κα)μία σχέση αναδεικνύει τη φόρμα, το σχήμα, το στερεότυπο, το ζευγάρι. Με αφορμή ένα κοινότοπο θέμα, τη σχέση του άντρα και της γυναίκας, το έργο (κα)μία σχέση ξετυλίγει μια παράξενη ιστορία με δύο πρωταγωνιστές.

Η παράσταση στοχεύει στο να φέρει κοντά την υποκρισία με την υποκριτική. Το σώμα με το κρυμμένο κείμενο. Τη μουσική και το φως με το ασυνείδητο. Τον κινηματογράφο με το θέατρο.  Σε ένα λιτό περιβάλλον όπου τα καθημερινά αντικείμενα λειτουργούν σαν δεκανίκια ή σαν κρυψώνες, η παράσταση δημιουργεί μια φόρμα (αφού το στερεότυπο τελικά είναι και αυτό μια φόρμα) όπου οι ηθοποιοί αλλάζουν ρόλους παραμένοντας οι ίδιοι… Τα πρόσωπα πολλά: ένας σύζυγος, μία σύζυγος, μία γραμματέας, ένας άντρας στο super market, ο πατέρας, η μητέρα. Οι ηθοποιοί δύο. Ίσως γιατί όλοι αυτοί οι ρόλοι σχετίζονται…

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Χριστοφή. Παίζουν: Κίμωνας Ιωαννίδης, Μαργαρίτα Τρίκκα.

Traffic lights: Ένα ζευγάρι, ένα φανάρι, μια γάτα και μια σχέση που περνάει από σαράντα κύματα. Ένα ζευγάρι, καλλιτέχνες του δρόμου, μέσα στην κίνηση της πόλης που δε σταματάει ποτέ, βρίσκει τη στιγμή να επανεξετάσει τη σχέση του! Όλα όσα τους ενώνουν και όλα όσα τους χωρίζουν, όλα όσα προσδιορίζουν ποιοι είναι και πού πάνε στη ζωή, αντιμετωπίζονται με διάθεση που αλλάζει, όπως τα χρώματα στο φανάρι του δρόμου.

Το φανάρι παίρνει τη θέση μιας ρουλέτας στην οποία έχουν ποντάρει την σχέση τους και αγωνιούν να δουν σε πιο χρώμα θα σταματήσει…

Κείμενο-σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου. Παίζουν: Μαρία Γουλά, Άντονυ Μπερκ.

Κερδίστε προσκλήσεις για Δευτέρα και Τρίτη.