Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Αναζητώντας τον μπαμπά μου στο θέατρο Μικρή Χώρα

Αναζητώντας τον μπαμπά μου στο θέατρο Μικρή Χώρα
Το έργο της Γιάννας Καφέ Αναζητώντας τον μπαμπά μου, παρουσιάζει από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Η ομάδα των Πέντε Εποχών στο θέατρο Μικρή Χώρα κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η ομάδα συστάθηκε το 2006 και πρωτοεμφανίστηκε στο φεστιβάλ νέων δημιουργών τον Φεβρουάριο 2007 στο θέατρο Χυτήριο. Στη συνέχεια , το Μάιο του 2007, λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό του Εθνικού θεάτρου επιλέχτηκε ανάμεσα σε εβδομήντα συμμετοχές, και παρουσίασε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου, το έργο Πριγκίπισσες που…

Τον Μάιο του 2009 παρουσίασε για πρώτη φορά την παράσταση: Αναζητώντας τον μπαμπά μου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικών Παραστάσεων Μικρού Μήκους - Άνοιξη του Devised Theatre.

Το Αναζητώντας τον μπαμπά μου είναι η ιστορία δύο κοριτσιών που μεγαλώνουν παράλληλα. Το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι το βαρίδι από το οποίο θέλουν να απαλλαγούν. Η ζωή, μέσα από συμπτώσεις και συναντήσεις, θα  φέρει αντιμέτωπες τη μία στην άλλη. Στο τέλος, νέες γυναίκες πια, θα βρεθούν μόνες, έχοντας πληρώσει το τίμημα που τους αναλογεί, για να κατακτήσουν την εύθραυστη ταυτότητα τους.

Η παράσταση μοιάζει με ένα γλυκόπικρο παραμύθι για την γενιά των σημερινών τριαντάρηδων, που στέκονται  απέναντι στον κόσμο ξεμαγεμένοι, μη θέλοντας όμως να παραιτηθούν από την ελπίδα.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννα Καφέ, Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαριαλένα Λαπατά, Μουσική επιμέλεια/ Video: Μάκης Φάρος, Επιμέλεια κίνησης: Πωλίνα Κρεμαστά, Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Μαραγκουδάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Αδρίμης, Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Ολυμπία Βαγγελάτου, Σοφία Παπαδοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
 Το Δέντρο του Οιδίποδα, από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα
18.10.2016 16:40
Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα».
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
25.08.2016 14:50
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Εθνικό Θέατρο: Καλοκαιρινές παραγωγές 2016
21.03.2016 13:47
Το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις φετινές, καλοκαιρινές του παραγωγές που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραστάσεις: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας (Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας) και «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.
Νέο και φιλόδοξο ξεκίνημα για την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου!
09.11.2015 12:47
Ο Στάθης Λιβαθινός, φανερά συγκινημένος, περήφανος και χαρούμενος, μας καλωσόρισε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο (-1) του Εθνικού Θεάτρου, στη παρουσίαση του προγράμματος της Πειραματικής Σκηνής, η οποία «ανοίγει» την αυλαία της μετά από 8 χρόνια στην ανακαινισμένη αίθουσα "Κατίνα Παξινού" του κτιρίου Rex.