Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αναζητώντας τον μπαμπά μου στο θέατρο Μικρή Χώρα

Αναζητώντας τον μπαμπά μου στο θέατρο Μικρή Χώρα
Το έργο της Γιάννας Καφέ Αναζητώντας τον μπαμπά μου, παρουσιάζει από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Η ομάδα των Πέντε Εποχών στο θέατρο Μικρή Χώρα κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η ομάδα συστάθηκε το 2006 και πρωτοεμφανίστηκε στο φεστιβάλ νέων δημιουργών τον Φεβρουάριο 2007 στο θέατρο Χυτήριο. Στη συνέχεια , το Μάιο του 2007, λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό του Εθνικού θεάτρου επιλέχτηκε ανάμεσα σε εβδομήντα συμμετοχές, και παρουσίασε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου, το έργο Πριγκίπισσες που…

Τον Μάιο του 2009 παρουσίασε για πρώτη φορά την παράσταση: Αναζητώντας τον μπαμπά μου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικών Παραστάσεων Μικρού Μήκους - Άνοιξη του Devised Theatre.

Το Αναζητώντας τον μπαμπά μου είναι η ιστορία δύο κοριτσιών που μεγαλώνουν παράλληλα. Το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι το βαρίδι από το οποίο θέλουν να απαλλαγούν. Η ζωή, μέσα από συμπτώσεις και συναντήσεις, θα  φέρει αντιμέτωπες τη μία στην άλλη. Στο τέλος, νέες γυναίκες πια, θα βρεθούν μόνες, έχοντας πληρώσει το τίμημα που τους αναλογεί, για να κατακτήσουν την εύθραυστη ταυτότητα τους.

Η παράσταση μοιάζει με ένα γλυκόπικρο παραμύθι για την γενιά των σημερινών τριαντάρηδων, που στέκονται  απέναντι στον κόσμο ξεμαγεμένοι, μη θέλοντας όμως να παραιτηθούν από την ελπίδα.

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννα Καφέ, Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαριαλένα Λαπατά, Μουσική επιμέλεια/ Video: Μάκης Φάρος, Επιμέλεια κίνησης: Πωλίνα Κρεμαστά, Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Μαραγκουδάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Αδρίμης, Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Ολυμπία Βαγγελάτου, Σοφία Παπαδοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μπάμπα Γιαγκά, το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17
07.02.2017 14:27
Το φεστιβάλ του Beton 7, Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17, παρουσιάζει την παράσταση Η Μπάμπα Γιαγκά , το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2017.
Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο
23.01.2017 14:21
Το αριστούργημα του Μαρσελ Προυστ, Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ, θα παρουσιάσει το Θέατρο Σημείο από τον Φεβρουάριο του 2017.
Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή, των Ρήγα - Αποστόλου στο Θέατρο Ριάλτο
24.10.2016 12:03
Η παράσταση Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή, μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες της σύγχρονής θεατρικής Αθήνας, ξαναέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα, στο ανακαινισμένο θέατρο Ριάλτο, με έναν μοναδικό-επετειακό θίασο να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση.
 Το Δέντρο του Οιδίποδα, από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα
18.10.2016 16:40
Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα».
Εθνικό Θέατρο: Καλοκαιρινές παραγωγές 2016
21.03.2016 13:47
Το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις φετινές, καλοκαιρινές του παραγωγές που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραστάσεις: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας (Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας) και «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.