Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα επιστρέφουν

Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα επιστρέφουν
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 1999 στο +SODA στην Αθήνα, με τεράστια απήχηση, επιστρέφει μια δεκαετία μετά και ο Κωνσταντίνος Ρήγος με την Έλενα Πέγκα συναντιούνται ξανά, από τις 29 Οκτωβρίου, στο θέατρο Ροές. 

Η πασαρέλα του τότε, μετατρέπεται σε μια τραπεζαρία τοποθετημένη σε ένα υπερμεγέθες λευκό …μπάνιο. Τα θέματα του έργου παραμένουν συγκλονιστικά επίκαιρα μια δεκαετία μετά. Η φτώχεια, ο πλούτος, η εξουσία, η μόδα, ο καταναλωτισμός, το ντυμένο και… το γυμνό, μέσα σε ένα γνήσια προκλητικό σκηνικό.

O Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει για να ανατρέψει την ίδια του την δημιουργία σε μια ολοκαίνουρια φρέσκια παράσταση με την Δήμητρα Ματσούκα και τον Μιχάλη Θεοφάνους στους κεντρικούς ρόλους. Παίζουν, επίσης, οι: Λευτέρης Βασιλάκης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νίκος Καρδώνης, Τάσος Πυργιέρης.

Τα σκηνικά υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τη μουσική ο Δημοσθένης Γρίβας και τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Ερμηνεύουν: Δ. Ματσούκα, Μ. Θεοφάνους, Λ. Βασιλάκης, Κ. Ασπιώτης, Ν. Καρδώνης, Τ. Πυργιέρης. Σκην.: Κ. Ζαμάνης. Μουσ.: Δ. Γρίβας.

Σχετικές ειδήσεις
Ο
18.01.2017 16:08
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, ανεβάζει στο "Από Μηχανής" το εμβληματικό έργο του Lorca "Ματωμένος γάμος" στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική του Cayetano.
Η Αδαμαντία επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
30.09.2016 11:38
Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η «Αδαμαντία» με την Μάνια Παπαδημητρίου, επιστρέφει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
I am what I am: Ο Τάκης Ζαχαράτος σε καλοκαιρινή περιοδεία
11.07.2016 16:05
Η παράσταση I am what I am με τον Τάκη Ζαχαράτο επιστρέφει και φέτος ριζικά ανανεωμένη με νέα κείμενα και καινούργια πρόσωπα της επικαιρότητας.
Τρεις θεατρικοί μονόλογοι της Άννας Κοκκίνου επιστρέφουν στο Θέατρο Σφενδόνη
05.05.2016 10:28
Τρεις εμβληματικές παραστάσεις, τρεις θεατρικοί μονολόγοι με την Άννα Κοκκίνου επιστρέφουν στη Σφενδόνη το Μάιο στο πλαίσιο μιας ρετροσπεκτίβας που γίνεται με αφορμή την έναρξη συνεργασίας του Θεάτρου Σφενδόνη με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Βιζυηνού.
Το Ψάρι επιστρέφει στο Booze
21.03.2016 11:12
Το Ψάρι, η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa.