Η 6η Athens Xclusive Designers Week, τo πιο λαμπερό γεγονός της Μόδας, έρχεται από τις 30 Oκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής και για άλλη μια φορά εξασφάλισε ξεχωριστές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό τις τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010.

Η AXDW θα παρουσιάσει συνολικά 20  Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, αλλά και νέους ταλαντούχους δημιουργούς, όπως οι Αngelos Frentzos, Paola Frani, Ιoannis Guia, Miltos, Μac Millan, Notis Panayiotou, Αndy The-Anh, Theia, Sense Nu by Dionisis Chalikias, Stelios Koudounaris, Celebrity Skin by Dimitris Strepkos & Eleni Mparla, Alexios Romanos.

Φυσικά μην ξεχνάμε και το Νew Designers Awards, την πλατφόρμα της AXDW που έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει νέα ταλέντα. Νέοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη σεζόν διεκδικώντας τα δύο βραβεία του διαγωνισμού (Zina Glou, Paris Valtadoros, Darousso by Dusanka Duric, Bassam Dawood, Evangelina Kavroulaki και Nayo P).

Το New Designers Award είναι η γιορτή των Νέων Ταλέντων της Μόδας, είναι μία ενέργεια που αγαπήθηκε και ένας θεσμός στον οποίο δηλώνουν συμμετοχή όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί. Η AXDW βραβεύει όσους πραγματικά ξεχωρίζουν και όπως ήδη έχει ανακοινώσει η διοργάνωση θα συνεργαστεί με έναν νέο παγκόσμιο θεσμό που ξεκινάει το 2010 και που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην προσπάθειά της να υλοποιήσει απόλυτα το μήνυμα: exporting Greek Fashion globally.Την ίδια μέρα δίπλα στους νέους σχεδιαστές θα πραγματοποιηθεί το show της Σχολής Σχεδίου Μόδας PANSIK που έχει αναδείξει πολλά ταλέντα.

Η 6η ΑXDW έχει και φεστιβαλικό χαρακτήρα πλέον και παρουσιάζει το Opening party powered by BEST 92,6! Την πρώτη μέρα της ΑXDW αμέσως μετά το show του Αngelou Frentzou στα decks της ΑΧDW ανεβαίνουν επώνυμοι παραγωγοί/dj\’s του Best για ένα λαμπερό πάρτυ με επώνυμους καλεσμένους
 Μία λαμπερή βραδιά απονομής του New Designers Award που θα συντονίσουν γνωστοί παρουσιαστές στην οποία θα δοθούν τα βραβεία στους 3 νέους σχεδιαστές που θα ξεχωρίσουν από μία επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από: καταξιωμένους σχεδιαστές, fashion editors, γνωστούς επιχειρηματίες της ένδυσης.

Η ΑXDW αυτή τη φορά υποστηρίζει το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Mόδα με συνείδηση: Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από τις ενέργειες Κοινωνικής Ευθύνης της Αthens Xclusive Designers Week. Η AXDW στηρίζει πάντα από το ξεκίνημά της σημαντικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, δίνει στη μόδα «φωνή» για να περάσει κοινωνικά μηνύματα με δημιουργικούς τρόπους.

Mία μοναδική έκθεση φωτογραφίας για τo Μοντέρνο Κίνημα του \’30 -σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με φωτογραφίες από τα ωραιότερα κτίρια που σώζονται σε όλη την Αθήνα και αποτελούν έμπνευση για ποιότητα ζωής.

Mία Aνοιχτή Συζήτηση για το Μοντέρνο Κίνημα με τη συμμετοχή γνωστών ακαδημαϊκών, αρχιτεκτόνων, επιχειρηματιών επώνυμων Αθηναίων και σχεδιαστών. Περισσότερα θα ακούσετε και θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, στην ειδικά διαμορφωμένη για το conference αίθουσα των catwalks.

Μια xclusive έκθεση εξωφύλλων των μεγαλύτερων γυναικείων περιοδικών μόδας, μια εικαστική ματιά στα πιο fashion εξώφυλλα που έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας.

Live Booths από τον Best ,τον VFM και τον En Lefko. Η μουσική αγαπάει τη Μόδα και επώνυμοι παραγωγοί το αποδεικνύουν σε κάθε ΑΧDW έτσι και κι αυτή τη φορά , θα εναλλάσσονται στα decks, θα βγουν κάποιες μέρες live από το χώρο της AXDW και θα υποδέχονται με δυνατά beat τους επισκέπτες της AXDW.

Dj\’s sets με ρ/φ παραγωγούς στα catwalks. Επώνυμοι παραγωγοί του Best και του Εn Leukw και οι μουσικές τους θα «ντύνουν» ζωντανά τα shows επιλεγμένων Σχεδιαστών και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι δυναμικό και συναρπαστικό για όσους θα βρίσκονται στην αίθουσα!