Το Ecofestival μας προσκαλεί φέτος για 12η χρονιά, να συμμετάσχουμε στη φετινή διοργάνωση, η οποία ολοένα και αναδεικνύεται ως μια μοναδική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Βασικοί στόχοι της φετινής διοργάνωσης του Ecofestival είναι η ανάδειξη και προώθηση της χρήσης των βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών ως πρόταση υπέρβασης των σημερινών συνθηκών, η εστίαση στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, η δημιουργία γόνιμου εδάφους για την επικοινωνία των ανθρώπων του κλάδου και τη συλλογική δράση, η διεύρυνση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού στα βιολογικά προϊόντα.

Επίσης, αποτελεί μια προσπάθεια για τη σύνδεση των βιολογικών προϊόντων με άλλους τομείς της «πράσινης» ανάπτυξης, όπως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ανακύκλωση, Αγροτουρισμός κ.ά., καθώς και την ενίσχυση του καναλιού επικοινωνίας με φορείς και οργανισμούς του κλάδου, για τη δημιουργία και στήριξη της ανάπτυξης του κλάδου.

Το 2008 συνεχίστηκε η δυναμική ανάπτυξης του θεσμού, αυξάνοντας ταυτόχρονα τόσο τον αριθμό των συμμετεχόντων εταιρειών και οργανισμών, φθάνοντας τους 223 εκθέτες, όσο και το μέγεθος του εκθεσιακού χώρου κατά 27%.

Η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην έκθεσή αποδεικνύεται τα τελευταία 11 χρόνια που πραγματοποιείται, μέσω της σταθερά αυξανόμενης επισκεψιμότητας και της δημιουργίας ενός σταθερού πυρήνα επισκεπτών.

Το Ecofestival προβάλλεται πλέον ως η γιορτή της βιολογικής γεωργίας, σε πολλά και ευρείας αποδοχής ΜΜΕ, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα τη σημαντική θέση που κατέχει στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.