Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Το νέο βιβλίο της Σ. Τριανταφύλλου

Το νέο βιβλίο της Σ. Τριανταφύλλου
To FLORAL BOOKS + COFFEE μας προσκαλεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στην πρώτη παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου , Ο Χρόνος Πάλι, που κυκλοφορεί στις 29 Οκτωβρίου. Με τη Σώτη Τριανταφύλλου θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κατσουλάρης.

Ο χρόνος πάλι είναι ένα παιχνίδι αυτοβιογραφίας: η συγγραφέας περιπλανιέται στην ίδια της τη ζωή. Η μυθοπλασία συγχέεται με την πραγματικότητα, όσα συνέβησαν συγχέονται με όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, με όσα θα ήταν ωραίο να συμβούν.

Το βιβλίο αυτό – τα απομνημονεύματα ενός ανθρώπου που έζησε έναν αστερισμό από γεγονότα – είναι άλλοτε κοινωνική ιστορία, άλλοτε λογοτεχνική κριτική, άλλοτε ταξιδιωτική πεζογραφία. Η καταγραφή μιας προσωπικής φιλοσοφίας για την ύπαρξη και για το γράψιμο, για τη ζωή στη μεγαλούπολη, για την αποτυχία του έρωτα, για τον Σαίξπηρ, για το δίκιο του Κερένσκι έναντι των μπολσεβίκων, για τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα και για τις τηγανητές πατάτες.

Στις σελίδες του – που μπορούν να διαβαστούν σε τυχαία σειρά - οι στιγμές ξεδιπλώνονται σαν χάρτης. Στα περιθώρια σημειώνονται παρατηρήσεις και ερωτηματικά για την ποίηση, την πολιτική, τη φιλία, την αγάπη, την απώλεια, για την αρρώστια και τον θάνατο, για το πώς μπορείς να μεταμορφώσεις την απελπισία στην πιο ακλόνητη ελπίδα.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, έζησε τις ζωές που εξιστορεί σ’ αυτό το βιβλίο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των αυτοβιογραφικών βιβλίων των εκδόσεων Πατάκη με γενικό τίτλο Η κουζίνα του συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
09.12.2016 11:58
Η Key Books σας προσκαλεί στο Ρομάντσο την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στην παρουσίαση του βιβλίου "Δευτέρα" με τον συγγραφέα Ηλία Αναστασιάδη.
Παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου, Το θέατρο της Έλενας Πέγκα
22.11.2016 09:46
Η Κάπα Εκδοτική σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου Το θέατρο της Έλενας Πέγκα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο Polis Art Cafe.
Υπερμαραθωνοδρόμος: Παρουσίαση βιβλίου στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού
01.09.2016 13:15
Η Key Books σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου Υπερμαραθωνοδρόμος την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού.
Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Παρουσίαση του βιβλίου Νόστος Ελληνικός
29.01.2016 11:46
Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ποιητή Τάσου Μακράτου Νόστος Ελληνικός που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.