Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Το νέο βιβλίο της Σ. Τριανταφύλλου

Το νέο βιβλίο της Σ. Τριανταφύλλου
To FLORAL BOOKS + COFFEE μας προσκαλεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στην πρώτη παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου , Ο Χρόνος Πάλι, που κυκλοφορεί στις 29 Οκτωβρίου. Με τη Σώτη Τριανταφύλλου θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κατσουλάρης.

Ο χρόνος πάλι είναι ένα παιχνίδι αυτοβιογραφίας: η συγγραφέας περιπλανιέται στην ίδια της τη ζωή. Η μυθοπλασία συγχέεται με την πραγματικότητα, όσα συνέβησαν συγχέονται με όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, με όσα θα ήταν ωραίο να συμβούν.

Το βιβλίο αυτό – τα απομνημονεύματα ενός ανθρώπου που έζησε έναν αστερισμό από γεγονότα – είναι άλλοτε κοινωνική ιστορία, άλλοτε λογοτεχνική κριτική, άλλοτε ταξιδιωτική πεζογραφία. Η καταγραφή μιας προσωπικής φιλοσοφίας για την ύπαρξη και για το γράψιμο, για τη ζωή στη μεγαλούπολη, για την αποτυχία του έρωτα, για τον Σαίξπηρ, για το δίκιο του Κερένσκι έναντι των μπολσεβίκων, για τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα και για τις τηγανητές πατάτες.

Στις σελίδες του – που μπορούν να διαβαστούν σε τυχαία σειρά - οι στιγμές ξεδιπλώνονται σαν χάρτης. Στα περιθώρια σημειώνονται παρατηρήσεις και ερωτηματικά για την ποίηση, την πολιτική, τη φιλία, την αγάπη, την απώλεια, για την αρρώστια και τον θάνατο, για το πώς μπορείς να μεταμορφώσεις την απελπισία στην πιο ακλόνητη ελπίδα.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, έζησε τις ζωές που εξιστορεί σ’ αυτό το βιβλίο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των αυτοβιογραφικών βιβλίων των εκδόσεων Πατάκη με γενικό τίτλο Η κουζίνα του συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις
Υπερμαραθωνοδρόμος: Παρουσίαση βιβλίου στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού
01.09.2016 13:15
Η Key Books σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου Υπερμαραθωνοδρόμος την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού.
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.
61 μαθήματα καθημερινής ζωής από τους Στωικούς - Μαξ Έξελμαν
18.01.2016 11:25
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο 61 μαθήματα καθημερινής ζωής από τους Στωικούς του Μαξ Έξελμαν σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου.
Η δημοκρατία σε τριάντα μαθήματα - Τζιοβάννι Σαρτόρι
24.11.2015 12:47
Από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορεί το βιβλίο Η δημοκρατία σε τριάντα μαθήματα του Τζιοβάννι Σαρτόρι σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου
Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση - Σώτη Τριανταφύλλου
29.10.2015 10:16
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση. Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία της Σώτης Τριανταφύλλου.