Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Jazz για μυημένους

Jazz για μυημένους
Οι Louis Sclavis και Vincent Courtois εμφανίζονται μαζί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στη σκηνή του Ιδρύματος Θεοχαράκη , την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Οι Louis Sclavis και Vincent Courtois εμφανίζονται μαζί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στη σκηνή του Ιδρύματος Θεοχαράκη, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Είναι ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ακούσματα αλλά και απρόβλεπτο αφού απαρτίζεται από εξαιρετικούς αυτοσχεδιασμούς των δύο καλλιτεχνών.

Το συναρπαστικό δίδυμο ακροβατεί σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ δεξιοτεχνικής αρτιότητας και δημιουργικού αυτοσχεδιασμού.

Ο Vincent Courtois είναι ένας μεγάλος βιρτουόζος που κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον κόσμο της jazz με την ικανότητά του να παραμένει αυθεντικός και δημιουργικός υπό όλες τις συνθήκες. Είναι ευρέως γνωστός ως ο επικεφαλής του ενδιαφέροντος κουαρτέτου «τι εννοείς με τη σιωπή» αλλά και ως ένας περιζήτητος συνεργάτης για κορυφαία ονόματα του είδους.

Ο Louis Sclavis, είναι σύμβολο της μαχητικής ευρωπαϊκής jazz που έχει απελευθερωθεί από το αμερικανικό μοντέλο και από πολλούς θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς της Ευρώπης σήμερα.

Aνανεώνεται διαρκώς αλλά ποτέ δεν χάνει την συνέπεια της μουσικής του σύλληψης, όπως φαίνεται από τις συνθέσεις του, οι οποίες μετουσιώνουν τις επιρροές του σε ένα όμορφο και τολμηρό μουσικό άκουσμα.

Info
Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008
Louis Sclavis-κλαρινέτο, σαξόφωνο, Vincent Courtois-τσέλο
Ωρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ
Ιδρυμα Θεοχαράκη
Βας.Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 Αθήνα
Τηλ: 210 3611206

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 13:42
Η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Μυθιστόρημα» και τη μουσική διεύθυνση του έγκριτου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού κρύβει μία μεγάλη έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό: την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνικής Σουίτας από την όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη.
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής