Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Jazz για μυημένους

Jazz για μυημένους
Οι Louis Sclavis και Vincent Courtois εμφανίζονται μαζί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στη σκηνή του Ιδρύματος Θεοχαράκη , την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Οι Louis Sclavis και Vincent Courtois εμφανίζονται μαζί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στη σκηνή του Ιδρύματος Θεοχαράκη, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Είναι ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ακούσματα αλλά και απρόβλεπτο αφού απαρτίζεται από εξαιρετικούς αυτοσχεδιασμούς των δύο καλλιτεχνών.

Το συναρπαστικό δίδυμο ακροβατεί σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ δεξιοτεχνικής αρτιότητας και δημιουργικού αυτοσχεδιασμού.

Ο Vincent Courtois είναι ένας μεγάλος βιρτουόζος που κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον κόσμο της jazz με την ικανότητά του να παραμένει αυθεντικός και δημιουργικός υπό όλες τις συνθήκες. Είναι ευρέως γνωστός ως ο επικεφαλής του ενδιαφέροντος κουαρτέτου «τι εννοείς με τη σιωπή» αλλά και ως ένας περιζήτητος συνεργάτης για κορυφαία ονόματα του είδους.

Ο Louis Sclavis, είναι σύμβολο της μαχητικής ευρωπαϊκής jazz που έχει απελευθερωθεί από το αμερικανικό μοντέλο και από πολλούς θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς της Ευρώπης σήμερα.

Aνανεώνεται διαρκώς αλλά ποτέ δεν χάνει την συνέπεια της μουσικής του σύλληψης, όπως φαίνεται από τις συνθέσεις του, οι οποίες μετουσιώνουν τις επιρροές του σε ένα όμορφο και τολμηρό μουσικό άκουσμα.

Info
Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008
Louis Sclavis-κλαρινέτο, σαξόφωνο, Vincent Courtois-τσέλο
Ωρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ
Ιδρυμα Θεοχαράκη
Βας.Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 Αθήνα
Τηλ: 210 3611206

Σχετικές ειδήσεις
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Μόδεστος Μούσορσκυ – Ενρίκε Γρανάδος: Εικαστική μουσική στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
19.02.2016 17:06
Ο διακεκριμένος σολίστ Απόστολος Παληός παρουσιάζει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ένα ιδιαίτερο θεματικό ρεσιτάλ πιάνου επιλέγοντας δύο αριστουργηματικά έργα του ρεπερτορίου, τις Εικόνες από μια έκθεση του Ρώσου Μούσορσκυ και τις Γκογιέσκας του Ισπανού Γρανάδος, συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από ζωγραφικούς πίνακες αποτελώντας εξαιρετικά δείγματα της στενής διασύνδεσης μουσικής και εικαστικής τέχνης.
Eric Alexander & Vincent Herring Quintet live στο Half Note
08.02.2016 14:40
Δύο κορυφαίοι σαξοφωνίστες της διεθνούς Jazz σκηνής, ο Eric Alexander και ο Vincent Herring - στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην Ελλάδα - πλαισιωμένοι από το μοναδικό κουιντέτο τους, παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα βγαλμένο από την παράδοση και το πνεύμα των μυθικών John Coltrane και Cannonball Adderley.
Αναβολή - Μόδεστος Μούσορσκυ – Ενρίκε Γρανάδος: Εικαστική μουσική στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
29.01.2016 16:26
Ο διακεκριμένος σολίστ Απόστολος Παληός παρουσιάζει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ένα ιδιαίτερο θεματικό ρεσιτάλ πιάνου επιλέγοντας δύο αριστουργηματικά έργα του ρεπερτορίου, τις Εικόνες από μια έκθεση του Ρώσου Μούσορσκυ και τις Γκογιέσκας του Ισπανού Γρανάδος, συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από ζωγραφικούς πίνακες αποτελώντας εξαιρετικά δείγματα της στενής διασύνδεσης μουσικής και εικαστικής τέχνης. - Η συναυλία αναβάλλεται