Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου

Αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου

Ο Κυριάκος Ρόκος, συνεργάτης της αίθουσας τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει αναδρομική έκθεση γλυπτικής με έργα του από το \'67 έως σήμερα με τίτλο Απ\' τα σκεψοχώραφα βιολογικής καλλιέργειας.

Την αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ο Πολυχώρος Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά, όπου θα παρουσιαστούν 170 έργα -χαρακτικά, ζωγραφικά, γλυπτά , κεντήματα, κατασκευές- από το 1967 μέχρι σήμερα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του πολύπλευρου έργου ενός δημιουργού με διεθνή αναγνώριση και παρουσία.

Μέσα από την πολύχρονη εικαστική δραστηριότητά του και την πολύτροπη ενασχόλησή του με το πλαστικό σμίλευμα της ύλης, ο καλλιτέχνης συνεχίζει το προσωπικό του ταξίδι στην αναζήτηση για την αλήθεια στη ζωή. 

O Kυριάκος Pόκος, γεννήθηκε στα Γιάννενα τον Mάιο του 1945. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Kαλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά και γυψοτεχνία – χαλκογλυπτική με τον Νίκο Κερλή. Ύστερα, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, πηγαίνει στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des Beaux Arts, όπου δουλεύει κοντά στον Kώστα Kουλεντιανό και τον Cesar και λιθογραφία με τον Dayez μέχρι το 1976.

Από το 1972 μέχρι το 2008 έχει κάνει τριάντα μία ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις και Συμπόσια Γλυπτικής. Είναι καθηγητής της σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του T.E.I. Αθήνας, όπου οργάνωσε και το πρώτο εργαστήριο πλαστικής.

Σχετικές ειδήσεις
Repatriation (Μέρος A'), έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
24.01.2017 17:26
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο “Repatriation‘’. Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.
Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης: έκθεση του Κυριάκου Ρόκου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
18.11.2016 16:33
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου την ατομική έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο: “Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης.‘’
Αναδρομική έκθεση του Τάσου Αριδά στη Γκαλερί Βουρκαριάνη
23.06.2016 12:53
Η Γκαλερί Βουρκαριάνη στην Κέα παρουσιάζει από τις 2 Ιουλίου 2016 την αναδρομική έκθεση του Τάσου Αριδά.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.