Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ερωτική αναρχία στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης

Ερωτική αναρχία στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης
Η αυλαία του θεάτρου Αλέκος Αλεξανδράκης ανοίγει με το έργο του Άλμπερτ Γκέρνυ, Ερωτική αναρχία, από τον Γιώργο και τη Νινέτα Λεμπέση, σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη .

Το έργο διαδραματίζεται σε μια ανδρική λέσχη κάπου στη Βοστόνη. Μέσα από διαδοχικά φλας μπακ παρακολουθούμε τον Μπάρνυ και την Έληνορ από νεαρούς έως μεσόκοπους. Από τη δεκαετία του 1940 έως του 1970.

Τον Μπάρνυ μαθητή στο σχολείο, ύστερα ναύτη στον πόλεμο της Κορέας και τελικά επιτυχημένο παραγωγό ταινιών ερωτικού περιεχομένου. Την Έληνορ μαθήτρια στο σχολείο, ύστερα ευτυχισμένη σύζυγο του αδερφού του Μπάρνυ και μητέρα τριών παιδιών και τελικά διαζευγμένη.

Πρόκειται για μιά ιστορία που θα μπορούσε να λέγεται Κάποτε στη Βοστόνη. Τέσσερις πρωταγωνιστές. Ένας έρωτας που εμποδίζεται. Τέσσερις μοναξιές που δανείζονται το χιούμορ για να επιβιώσουν με φόντο τρεις σημαντικές δεκαετίες της Αμερικής. Από το μούδιασμα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου μέχρι τη Σεξουαλική Επανάσταση και μέχρι την ήσυχη ισοπέδωση… Πέμπτος αμείλικτος πρωταγωνιστής ο Συντηρητισμός. Ένα τρυφερό ταξίδι στα Θέλω και τα Πρέπει.

Την περίοδο 1994- 95 Η ερωτική αναρχία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη με την Πέμη Ζούνη στο ρόλο της Έληνορ. 

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη, τη σκηνοθεσία η Πέμη Ζούνη, τα σκηνικά η Χριστίνα Κωστέα, τα κοστούμια η Μαρία Κοντοδήμα. Βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Αλέξανδρος Κοέν.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου (Τσαρλς), Χριστίνα Θεοδωροπούλου (Μάιρα), Βασίλης Μπισμπίκης (Μπάρνυ), Ευδοκία Ρουμελιώτη (Έληνορ).

Σχετικές ειδήσεις
Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας, στο Θέατρο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης
29.12.2016 15:41
Το Θέατρο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας.
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Ρέπλικα, μια ερωτική ιστορία της Στέλλας Μαρή για 2η σεζόν στο Studio Κυψέλης
10.10.2016 11:43
Η ερωτική ιστορία «Ρέπλικα» της Στέλλας Μαρή ξεκίνησε για 2η σεζόν, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, με τον Μανώλη Βαζαίο στο ρόλο του ερευνητή-κατασκευαστή ρομπότ και την Στέλλα Μαρή στο ρόλο της ρέπλικας, στο Studio Κυψέλης για περιορισμένες παραστάσεις μέχρι τον Δεκέμβριο.
Ρέπλικα της Στέλλας Μαρή στο Studio Κυψέλης
28.04.2016 13:30
Η ερωτική ιστορία «Ρέπλικα» της Στέλλας Μαρή κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 με τον Μανώλη Βαζαίο στο ρόλο του ερευνητή-κατασκευαστή ρομπότ και την Στέλλα Μαρή στο ρόλο της ρέπλικας. Παρουσιάζεται στο Studio Κυψέλης μόνο για 5 παραστάσεις.