Η Diamanda Galás, μία από τις πιο σπουδαίες καλλιτέχνιδες της εποχής μας, έρχεται και πάλι στο Παλλάς την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, μετά την sold out συναυλία που είχε κάνει το 2008 στον ίδιο χώρο!

Η φωνή της καλύπτει με ευκολία τέσσερις οκτάβες, ενώ η ίδια διαθέτει μία βαθιά παιδεία γύρω από την avant-garde σκηνή των τελευταίων 40 χρόνων και διατηρεί μία ιδιαίτερα τρυφερή σχέση με την Ελλάδα και τους θαυμαστές της.

Προκλητική, αμφιλεγόμενη, θεατρική, δραματική, σκληρή, κυνική, ωμή, επιθετική, οραματίστρια, η Diamanda Galás σοκάρει το κοινό εδώ και περίπου τριάντα χρόνια.

Δανείζεται τον τίτλο της συναυλίας της από το τραγούδι του Μανώλη Αγγελόπουλου Τα φιλιά σου είναι φωτιά, ενώ έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ειδικά για το Παλλάς με τραγούδια δικά της και Ελλήνων συνθετών που θα κρατήσει για έκπληξη εκείνη τη νύχτα.

Την εμπνέουν ποιητές και συνθέτες, δημιουργοί που έζησαν μακριά από τη χώρα τους. Και ακόμα, η σπουδαία ποίηση. O Αλεξανδρινός Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Βέλγος ιδιοσυγκρασιακός συγγραφέας, ποιητής και ζωγράφος Henri Michaux, o Paul Celan, μια από τις μεγαλύτερες φωνές της γερμανόφωνης ποίησης, ο Γερμανός συγγραφέας Ferdinand Freiligrath και ο μεγάλος ανανεωτής της περουβιανής ποίησης Cesar Vallejo.