Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σαν τραγούδι μαγεμένο

Σαν τραγούδι μαγεμένο
Με οδηγό και όχημα τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα, παρουσιάζεται στα μέσα Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο , με την υπογραφή του σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη.

Με οδηγό και όχημα τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα, παρουσιάζεται στα μέσα Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη.

Γνωστά και αγαπημένα αλλά και πρωτάκουστα, τραγούδια συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μουσικό θέαμα και επιχειρούν μια σύντομη Αναφορά στο Ρεμπέτικο που θα διαρκέσει πέντε βραδιές.

Ο Γιώργος Νταλάρας, μια 13μελής ορχήστρα και ομάδα ηθοποιών που «υποδύονται» εμβληματικές μορφές του ρεμπέτικου διανύουν τη συναρπαστική διαδρομή του ελληνικού αστικού τραγουδιού που γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα με αρχές του 20ού μέσα από τους καημούς, τους πόθους και τις αντιλήψεις των ανθρώπων του περιθωρίου.

Τραγουδούν: ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπάμπης Στόκας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ασπασία Στρατηγού. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τάνια Τρύπη (υποδύεται την αξέχαστη Μαρίκα Νίνου), Άρτο Απαρτιάν (Μάρκος Βαμβακάρης), Νίκος Αλεξίου(Βασίλης Τσιτσάνης) και Μάνος Σειραγάκης (Γιάννης Παπαϊωάννου).

Οι συναυλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες και διανθίζονται από οκτώ ταχυδράματα που υπερβαίνουν το χώρο και τον χρόνο και λειτουργούν παράλληλα με το κατεξοχήν μουσικό κομμάτι των παραστάσεων, δίχως να εικονογραφούν το στίχο ή να καταφεύγουν στο φολκλόρ.

info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14,15,16,18 & 19/2, 9 μ.μ.
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ηρώδειο
23.09.2016 16:11
Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα μεγάλων συνθετών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού. 
Ο Γιώργος Νταλάρας στο 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»
02.09.2016 14:51
Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει, στην Πλατεία Μιαούλη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που ξεκίνησε το 2014 σε παγκόσμια περιοδεία του σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.
Θαλασσινά Παλάτια: Νέος δίσκος του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη
29.08.2016 11:02
Ο νέος δίσκος «Θαλασσινά Παλάτια», του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη κυκλοφορεί από την εταιρία Ogdoo Μusic Group.
Ο Γιώργος Νταλάρας στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών
09.08.2016 16:51
Ο Γιώργος Νταλάρας στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστεί στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών για μία συναυλία την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.
Ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στην Ελλάδα με τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή
16.06.2016 10:02
Με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή θα μας ταξιδέψει ο Γιώργος Νταλάρας το φετινό καλοκαίρι με οδηγό την μεγάλη αγάπη του για τον «αγαπημένο συνθέτη της ζωής του».