Το πρώτο τους άλμπουμ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα ψυχεδελικά άλμπουμ των τελευταίων χρόνων κι έκτοτε παραμένουν στα κορυφαία ψυχεδελικά/space γκρουπ της Ευρώπης. Οι Vibravoid έρχονται στο Rodeo club και λίγο πριν δίνουν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Οι συναυλίες τους είναι μια πραγματική απόλαυση, ο ήχος τους είναι πολύχρωμος, ψυχεδελικός, εξαιρετικά ηλεκτρικός, ενώ η χρήση πολλών εφέ, θερεμίνης και δεκάδων πεταλιών του κιθαρίστα/τραγουδιστή δημιουργούν ένα αξεπέραστο ηχητικό και οπτικό θέαμα!

Η μουσική σας είναι ένα περίεργο μείγμα από όλα τα είδη της ψυχεδελικής μουσικής. Εσείς πώς θα την χαρακτηρίζατε;
Νομίζω ότι είναι πιο πολύ ένα crossover μεταξύ του heavy metal, του funk, της soul και της reggae, μαζί με ‘80s synth pop! Ξέρεις, προσπαθούμε να είμαστε στην μόδα με κάθε τρόπο! Τα κουρέματά μας και τα στενά μας παντελόνια είναι πιο σημαντικά από την μουσική μας, αυτό θέλουν τα κορίτσια! Πάντως νομίζω, μπορεί να χαρακτηριστεί μουσική δωματίου, δεδομένου ότι δεν παίζουμε πολύ σε εξωτερικούς χώρους…

Ποια συγκροτήματα θα χαρακτήριζες ως τις βασικές σας επιρροές;
Θα έλεγα τους Sky Saxon, Dead Kennedys, The Beatles, Kraftwerk, Pink Floyd, Electric Prunes, Silver Apples, Lothar, the Hand People και The Shaggs.

Έχετε πρόσφατα κυκλοφορήσει έναν νέο δίσκο. Θα ήθελες να μας πεις μερικά λόγια για αυτό;
Έχει μόλις κυκλοφορήσει, είναι ολοκαίνουργιος! Είναι σπουδαίος, είναι η μουσική της σημερινής γενιάς και της καινούργιας επανάστασης. Όταν τον ακούς, αντιλαμβάνεσαι οράματα με σημασία και ήχους που δεν έχεις ξανακούσει στο παρελθόν. Είναι περισσότερο μια ριζοσπαστική μεταμόρφωση και μια πνευματική ένεση παρά απλή μουσική. Απλά δοκίμασέ να παίξεις τον δίσκο σε πραγματικά δυνατή ένταση και θα καταλάβεις. Είναι απλό!

Πιστεύεις ότι ο ήχος σας έχει εξελιχθεί μέσα σε αυτά τα χρόνια; Και πως μπορεί αυτή η εξέλιξη να γίνει αντιληπτή;
Τείνουμε προς έναν ήχο που οι άνθρωποι δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να του αντισταθούν ή να τον απορρίψουν! Πιστεύω ότι πλέον ο ήχος μας είναι περισσότερο ορισμένος και παιδικός. Πιστεύω ότι η παλινδρόμηση είναι ένας τέλειος τρόπος να αντισταθμίσεις όλες τις άσχημες επιρροές. Είμαστε αληθινοί απέναντι στην μουσική μας, ξέρεις…

Χρησιμοποιείται αναλογικό εξοπλισμό; Μερικοί πιστεύουν ότι ο αναλογικός ήχος δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τις όποιες τεχνολογικές εξελίξεις. Συμφωνείς;
Ε, δεν ξέρω, δεν έχω πολλά χρήματα κι έτσι παίζω με φτηνό εξοπλισμό που είναι συνήθως χάλια και αναλογικός. Δεν με ενδιαφέρει πολύ η πρόοδος. Δεν μου αρέσει ούτε καν το progressive (προοδευτικό) rock! Το πιο σημαντικό, ξέρεις, είναι ότι το Fuzz είναι πραγματικά δυνατό. Το Fuzz είναι η θεραπεία για πολλές ασθένειες (αυτό είναι προφανές)! Και το Fuzz είναι πιθανότατα το μόνο σοβαρό, αληθινό εφέ. Μερικά echoes είναι εξίσου καλά. Πιστεύω ότι το Fuzz μπορεί να είναι είτε cool είτε όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι καινούργιο ή παλιό. Κι αν το Fuzz δεν είναι καλό, ε τότε δεν είναι Fuzz! Πήρα πάντως ένα καινούργιο Fuzzbox και είναι πολύ καλό!

Είσαι γνώστης της ελληνικής ψυχεδελικής σκηνής; Κι αν ναι, ποια συγκροτήματα ξεχωρίζεις;
Ναι ξέρω μερικά! Οι Yesterday’s Thoughts είναι εξαιρετικοί, όπως και οι Purple Overdose. Και νομίζω και οι Will-O-The-Wisp είναι Έλληνες, σωστά; Έχω επίσης ένα best of των Aphrodite’s Child και μου αρέσει πάρα πολύ!

Γενικά, ποια συγκροτήματα σου αρέσουν αυτήν την εποχή;
Δεν ξέρω. Δεν με ενδιαφέρει και πολύ η μουσική που έχει βγει πριν το 1964 και μετά το 1970! Ξέρω πολλές μπάντες, έχοντας ακουστά μόνο το όνομά τους, πολλά από τα ονόματα είναι για τα σκουπίδια, κι έτσι δεν θέλω να ακούσω την μουσική τους! Νομίζω πάντως ότι το rock τα έχει χάσει όλα και δεν θέλω να συμμετάσχω στην παρακμή του.

Έχετε ξαναπαίξει στην Ελλάδα. Θα ήθελες να μοιραστείς μερικές αναμνήσεις;
Αφαιρούν πάντα το τυρί από την ντοματοσαλάτα μου! Λοιπόν, δεν τρώω κρέας, ψάρι ή αυγά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρώω μόνο ντομάτες και φύλα! Ξέρεις την μακαρονάδα μιρακόλι; Μετά από αυτό το ταξίδι έμαθα να φτιάχνω την σάλτσα! Επίσης το μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα της τηλεόρασης ήταν αρκετά ωραίο…τα κορίτσια εκεί ήταν όμορφα!

Τι να περιμένει το ελληνικό κοινό από εσάς;
Τις καλύτερες σπαγγέτι που είχαν ποτέ!!! Όχι, πιστεύω ότι θα σας κάνουμε τεράστια εντύπωση με τον ήχο και το στυλ μας. Νομίζω ότι θα είναι η πιο cool συναυλία που θα έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! Ξέρεις, παίζουμε και η ζωή έχει την πλάκα της. Η τηλεόραση θα είναι σε πραγματικό χρώμα για πρώτη φορά και ο ήχος extra – stereo! Ελπίζω να είναι τόσο όμορφα ώστε να μας κρατήσετε εκεί για πάντα…Ο καιρός και οι ντομάτες είναι πολύ καλύτερες στην Ελλάδα!