Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τέσσερα δυνατά ονόματα στο Μετρό

Τέσσερα δυνατά ονόματα στο Μετρό
Ένας μουσικός που έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τον ήχο της κιθάρας, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής , η Αναστασία Μουτσάτσου , ξεχωριστή ερμηνεύτρια εξαίσιων τραγουδιών και ο μουσικός και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης συναντούν στο Μετρό τη μουσική του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Μαζί τους, ρομαντικός και κυνικός, λυρικός κι επαναστάτης ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τους βοηθά να απογειώσουν τη σκηνή του Μετρό ψηλά πάνω από τις αθηναϊκές ταράτσες με καύσιμο το πάθος του για τη μουσική, τη δική του και των άλλων. 

Μετά από μία καλοκαιρινή περιοδεία με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και μαγικές βραδιές μουσικής απόλαυσης που έμειναν αξέχαστες επιστρέφουν  στο Μετρό από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ο πρώτος λόγος δίνεται και πάλι στις κλασικές κιθάρες σε μουσικούς καμβάδες που θα χρωματίζει η φωνή της Μουτσάτσου και θα γεμίζουν τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Νότη Μαυρουδή, που έχει μελοποιήσει και ηχογραφήσει ποιήματα του πρώτου στο άλμπουμ «Το παιδί της γης».

Εκτός από την περιήγηση στα χωράφια της δικής του πλούσιας και γνώριμης δισκογραφίας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπόσχεται μουσικά ταξίδια με τη βοήθεια της Αναστασίας Μουτσάτσου με διασκευές αγαπημένων τους κομματιών κι εκπλήξεις.

Η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη, παρτενέρ του Νότη Μαυρουδή στους πέντε δίσκους για ντουέτο κιθάρας Café de l’ art, ενισχύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κιθάρας στον ήχο της παράστασης, ενώ ο Μάνος Αβαράκης εμπλουτίζει τα ηχοχρώματα με φυσαρμόνικες και φλογέρες.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Νότης Μαυρουδής και ο Μπάμπης Τσέρτος στο «Γιαπί» της ΑΚΤ-ΕΙΝ
19.01.2017 15:10
Ο Μπάμπης Τσέρτος, συναντά τον Νότη Μαυρουδή στο «Γιαπί» της ΑΚΤ-ΕΙΝ την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Ο κιθαρίστας Mislav Režić στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα
13.01.2017 12:28
Ο πρώτος κύκλος του φετινού παράλληλου προγράμματος του Πόρτα είναι αφιερωμένος στη μουσική. Ο Κορνήλιος Σελαμσής επιμελείται την παρουσίαση τεσσάρων σύμμεικτων ακροαμάτων σχετικά με τον Έρωτα και τις πνευματικές και σαρκικές πτυχές του. Ο Mislav Režić, μουσικός με πραγματικά ευρείς ορίζοντες, ερμηνευτής οργάνων εποχής, εξερευνητής και εμψυχωτής της σύγχρονης φιλολογίας της κιθάρας εγκαινιάζει τον κύκλο μουσικής στις Άλλες Παράλληλες, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017.
50 χρόνια τραγούδια: Ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.09.2016 14:20
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 ο Νότης Μαυρουδής μας καλεί να ακούσουμε 50 χρόνια τραγούδι, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
50 χρόνια τραγούδια: ο Νότης Μαυρουδής στο Ηρώδειο
03.06.2016 11:21
Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.