Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Τέσσερα δυνατά ονόματα στο Μετρό

Τέσσερα δυνατά ονόματα στο Μετρό
Ένας μουσικός που έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τον ήχο της κιθάρας, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής , η Αναστασία Μουτσάτσου , ξεχωριστή ερμηνεύτρια εξαίσιων τραγουδιών και ο μουσικός και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης συναντούν στο Μετρό τη μουσική του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Μαζί τους, ρομαντικός και κυνικός, λυρικός κι επαναστάτης ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τους βοηθά να απογειώσουν τη σκηνή του Μετρό ψηλά πάνω από τις αθηναϊκές ταράτσες με καύσιμο το πάθος του για τη μουσική, τη δική του και των άλλων. 

Μετά από μία καλοκαιρινή περιοδεία με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και μαγικές βραδιές μουσικής απόλαυσης που έμειναν αξέχαστες επιστρέφουν  στο Μετρό από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ο πρώτος λόγος δίνεται και πάλι στις κλασικές κιθάρες σε μουσικούς καμβάδες που θα χρωματίζει η φωνή της Μουτσάτσου και θα γεμίζουν τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Νότη Μαυρουδή, που έχει μελοποιήσει και ηχογραφήσει ποιήματα του πρώτου στο άλμπουμ «Το παιδί της γης».

Εκτός από την περιήγηση στα χωράφια της δικής του πλούσιας και γνώριμης δισκογραφίας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπόσχεται μουσικά ταξίδια με τη βοήθεια της Αναστασίας Μουτσάτσου με διασκευές αγαπημένων τους κομματιών κι εκπλήξεις.

Η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη, παρτενέρ του Νότη Μαυρουδή στους πέντε δίσκους για ντουέτο κιθάρας Café de l’ art, ενισχύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κιθάρας στον ήχο της παράστασης, ενώ ο Μάνος Αβαράκης εμπλουτίζει τα ηχοχρώματα με φυσαρμόνικες και φλογέρες.

Σχετικές ειδήσεις
50 χρόνια τραγούδια: Ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.09.2016 14:20
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 ο Νότης Μαυρουδής μας καλεί να ακούσουμε 50 χρόνια τραγούδι, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
50 χρόνια τραγούδια: ο Νότης Μαυρουδής στο Ηρώδειο
03.06.2016 11:21
Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου και Αναστασία Μουτσάτσου στο Σταυρό του Νότου
01.02.2016 12:37
Ο Νότης Μαυρουδής, η Νένα Βενετσάνου και η Αναστασία Μουτσάτσου συναντιούνται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, για μία βραδιά, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην οποία θα τους συνοδεύσει ο Γιώργος Τοσικιάν.