Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Δέκα μαθητές βάζουν νέα σύνορα...

Δέκα μαθητές βάζουν νέα σύνορα...
Δέκα παιδιά από διαφορετικές χώρες, αλλά με παρόμοιες μεταναστευτικές εμπειρίες και κοινή διάθεση να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, καταθέτουν τα βιώματά τους στην παράσταση Σύνορα, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 14 έως 19 ετών, που προέρχονται από την Αρμενία, την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Λιβύη και φοιτούν στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κόλντο Βίο και μέσα σε 27 μόλις ώρες, μία 35λεπτη παράσταση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νεολαία σε Δράση- Διαπολιτισμικοί Διάλογοι και θεατρική γλώσσα στην Ευρώπη».

Η παράσταση αφορά τη μεταναστευτική εμπειρία και βασίζεται στις προσωπικές ιστορίες των μαθητών διανθισμένες με τη νεανική φαντασία τους. Γιατί ήρθαν στην Ελλάδα; Τι αντιμετώπισαν εδώ; Ποια ήταν τα προβλήματα πριν και μετά τη μετακίνησή τους;

Η πρωτοτυπία της παράστασης εστιάζεται στο γεγονός ότι οι σκέψεις των μαθητών εκφράζονται στα ελληνικά, στις μητρικές τους γλώσσες, αλλά και στις διαδεδομένες γλώσσες της Ευρώπης: τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δέκα Μικροί Νέγροι της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο Eliart για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 15:12
Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη χρονιά η παράσταση «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, ανεβαίνει πάλι ανανεωμένη, με νέα διανομή στο Θέατρο ELIART.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
08.04.2016 11:17
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η παράσταση της Χάρις Αλεξίου, "Χειρόγραφο", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε παραγωγή της εταιρίας Λυκόφως στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από την παράσταση, θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.