Ο θρύλος της Southern Gospel μουσικής, για πρώτη φορά στη χώρα μας! Ο Bill Gaither, μαζί με την Gaither Vocal Band, θα εμφανιστούν στη σκηνή του ACS, στο πλαίσιο της περιοδείας τους European Homecoming Tour 2009.

Ο Bill Gaither και οι Gaither Vocal Band (GVB) έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Έχοντας στο ενεργητικό τους περισσότερες από 18 εκ. πωλήσεις δίσκων – 50 χρυσούς, 45 πλατινένιους και 4 πολλαπλά πλατινένιους δίσκους – 8 βραβεία Grammy και δεκάδες ακόμη βραβεία και διακρίσεις, σαν τα «λάφυρα» μιας καριέρας που άλλαξε την ιστορία της gospel μουσικής, έρχονται στη χώρα μας για να εισάγουν το ελληνικό κοινό στον πλούτο της μουσικής που άλλαξε τη Δύση!

O Bill έγινε ευρέως γνωστός ως συνθέτης του τραγουδιού «He Touched Me» που τραγούδησε ο Elvis Presley, το οποίο έχει καταταχθεί ανάμεσα στα 10 καλύτερα τραγούδια του αιώνα! Αντίστοιχα η ASCAP ονόμασε τον Bill και τη σύζυγο του Gloria Gaither ως «Songwriters of the Century», βασισμένη στον αντίκτυπο που είχε η δουλειά τους στη διαμόρφωση της Αμερικανικής κουλτούρας κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Το 1983, ο Bill Gaither και το 1997, η Gloria Gaither, βρήκαν τη θέση τους στο Gospel Music Hall of Fame δίπλα σε ονόματα όπως οι: Elvis Presley, Imperials, Blind Boys Of Alabama κ.ά.

Εκλεκτοί καλλιτέχνες της gospel και country μουσικής θα σταθούν στη σκηνή του Κέντρου Τεχνών στο ACS, στις 13 Οκτωβρίου 2009. Οι Bill Gaither, Mark Lowry, Michael English, David Phelps και Wes Hampton του «Gaither Vocal Band» πλαισιωμένοι από τους Gordon Mote, Ernie Haase & Signature Sound, Lynda Randle, Janet Paschal και Buddy Green, για μια μόνο βραδιά με άρωμα country, blues και southern gospel.