Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γλυπτές ιστορίες δέκα ολόκληρων χρόνων!

Γλυπτές ιστορίες δέκα ολόκληρων χρόνων!
Γλυπτές ιστορίες μας αφηγείται ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης στην έκθεση Ξυλο…μυθίες, που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα δούμε έργα του καλλιτέχνη από την περίοδο 1998 - 2008.

Ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης αναδεικνύει έργα ιδιαίτερης αισθητικής αντίληψης, τα οποία είναι συνάρτηση της προσωπικής του αισθητικής και απόρροια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τις εικαστικές τέχνες. Όλα τα γλυπτά έχουν σαν βάση τους το ξύλο, ένα υλικό ευάλωτο και φθαρτό, που στα χέρια του καλλιτέχνη αποκτά την αξία ενός πολύτιμου έργου.

Κάθε έργο είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μικρόκοσμο της κάθε ρίζας και του κορμού των θαμνοειδών δέντρων (ελιά, κρανιά, κουμαριά, σκίνος, ρείκι, πυξάρι, πλατάνι). Οι βάσεις των ξύλινων γλυπτών είναι από ρετάλια μαρμάρου και μετάλλων.

Προσθέτοντας καλλιτεχνική αξία σε υλικά σχεδόν άχρηστα, πρόθεσή του είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του θεατή, η αισθητική του ανάταση, η πίστη και η αγάπη στον άνθρωπο και τη φύση. Το έργο του έχει μια σαφή αναφορά στην πραγματικότητα, με μορφή μοντέρνα και αφαιρετική, με υφή κοσμήματος και πάντα με ειδική επεξεργασία για διασφάλιση μακροζωίας του έργου.

Ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο από το 1991. Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις και εξαιρετικές κριτικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Ιστορίες Μυστηρίου: ομαδική εικαστική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
11.11.2016 13:17
Εναρμονισμένη με το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, που διοργανώνει ο ΙΑΝΟS σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) για τον μήνα Νοέμβριο, η IANOS Αίθουσα Τέχνης σχεδίασε και παρουσιάζει την έκθεση "Ιστορίες Μυστηρίου".
Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο: έκθεση του Γιώργου Αυγέρου στη γκαλερί Alma
10.11.2016 15:56
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, η Alma Contemporary Art Gallery στα Τρίκαλα, παρουσιάζει τον ζωγράφο Γιώργο Αυγέρο. Η έκθεση έχει τίτλο "Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο" και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.
Ιστορίες Μαξιλαριών: έκθεση της Μαίρης Γαλάνη - Κρητικού στη gallery genesis
17.10.2016 10:39
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Μαίρης Γαλάνη-Κρητικού, “Ιστορίες Μαξιλαριών”, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
υδάτινες ιστορίες: Έκθεση της Κάτιας Βαρβάκη στο Aneroussa Beach Hotel
30.06.2016 15:01
Στο νησί της Άνδρου, στο Μπατσί, στο ξενοδοχείο ΑΝΕΡΟΥΣΑ (ANEROUSSA BEACH HOTEL) πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Κάτιας Βαρβάκη με τίτλο «υδάτινες ιστορίες», από 10 Ιουλίου μέχρι 28 Αυγούστου 2016.