Γλυπτές ιστορίες μας αφηγείται ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης στην έκθεση Ξυλο…μυθίες, που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα δούμε έργα του καλλιτέχνη από την περίοδο 1998 – 2008.

Ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης αναδεικνύει έργα ιδιαίτερης αισθητικής αντίληψης, τα οποία είναι συνάρτηση της προσωπικής του αισθητικής και απόρροια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τις εικαστικές τέχνες. Όλα τα γλυπτά έχουν σαν βάση τους το ξύλο, ένα υλικό ευάλωτο και φθαρτό, που στα χέρια του καλλιτέχνη αποκτά την αξία ενός πολύτιμου έργου.

Κάθε έργο είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μικρόκοσμο της κάθε ρίζας και του κορμού των θαμνοειδών δέντρων (ελιά, κρανιά, κουμαριά, σκίνος, ρείκι, πυξάρι, πλατάνι). Οι βάσεις των ξύλινων γλυπτών είναι από ρετάλια μαρμάρου και μετάλλων.

Προσθέτοντας καλλιτεχνική αξία σε υλικά σχεδόν άχρηστα, πρόθεσή του είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του θεατή, η αισθητική του ανάταση, η πίστη και η αγάπη στον άνθρωπο και τη φύση. Το έργο του έχει μια σαφή αναφορά στην πραγματικότητα, με μορφή μοντέρνα και αφαιρετική, με υφή κοσμήματος και πάντα με ειδική επεξεργασία για διασφάλιση μακροζωίας του έργου.

Ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο από το 1991. Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις και εξαιρετικές κριτικές. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.