Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Marianne Faithfull, τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Η Marianne Faithfull, τον Μάρτιο στην Ελλάδα
Ενα ταξίδι μαγικό στο χθες και στο σήμερα σε μεγάλες μουσικές στιγμές αλλά και σε αναμνήσεις που έχουν τον ήχο των τραγουδιών της. Η Marianne Faithfull στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, την Πέμπτη 13 Μαρτίου και στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης στις 14 Μαρτίου.

Ενα ταξίδι μαγικό στο χθες και στο σήμερα σε μεγάλες μουσικές στιγμές αλλά και σε αναμνήσεις που έχουν τον ήχο των τραγουδιών της. Η Marianne Faithfull στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, την Πέμπτη 13 Μαρτίου και στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης στις 14 Μαρτίου.

Δύο ξεχωριστές παραστάσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για θεατρικούς χώρους, θα παρουσιάσει στην Ελλάδα η «μούσα» των Rolling Stones, του Bob Dylan, του Tom Waits, της P.J. Harvey, του Nick Cave και τόσων άλλων, που έχουν επηρεαστεί και εμπνευστεί από την ιδιαίτερη φωνή και την παρουσία της.

Η Marianne Faithfull είναι μια ξεχωριστή παρουσία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Είναι μία από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες με συνεπή και συνεχή παρουσία στην μουσική , στη δισκογραφία , στην λογοτεχνία , στον κινηματογράφο και στο θεατρικό σανίδι.

Η ερμηνεύτρια και οι μουσικοί που την πλαισιώνουν, θα προσεγγίσουν με έναν νέο τρόπο το ρεπερτόριο της, με μια οικεία αίσθηση και \"δεμένο\" ήχο, εστιάζοντας στο συναίσθημα και στην δυναμική ισχύ της φωνής της.

Μαζί της επί σκηνής οι : Barry Reynolds (κιθάρα, μπάσο και αρμόνικα), Joe Cang (κρουστά και μπάσο) και ο Daniel Mintseris (πιάνο, εκκλησιαστικό όργανο και πλήκτρα).

info
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008-Θεάτρο Παλλάς, Αθήνα
Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008-Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Eισιτήρια προπωλούνται, από τις 2 Φεβρουαρίου, στα Ticket House και http://www.ticketpro.gr/
Τιμές, Aθήνα Παλλάς: καθήμενων 70 euro, 50 euro και 35 euro
Θεσσαλονίκη Βελλιδειο: Γενική Είσοδος ( καθήμενων ) 35 eurο

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς
18.11.2016 16:46
Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Ιάσων Μαρμαράς εμφανίζονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "2016 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" στην Αγγλικανική εκκλησία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Μετασχηματισμοί 1: Bach, Mozart, Satie…ταξίδι στην Ανατολή στη Στέγη
24.10.2016 14:48
Τι συμβαίνει όταν ο Bach, o Mozart, o Satie, ή ίσως o Coltrane ... συναντούν τον Πάνο Δημητρακόπουλο, τον Θωμά Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Τσάκα σε μια φανταστική περιήγηση στην Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα; Οι χρονικές στιγμές και οι πολιτισμοί διασταυρώνονται, μαζί και ηχοχρώματα και μουσικές πρακτικές, μουσικό υλικό, μελωδίες, εικόνες. Ένα ταξίδι από την δύση στην ανατολή και από την ανατολή στη δύση… και στη μέση η Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος.
No Exit: Νέο άλμπουμ της Marianne Faithfull
04.10.2016 11:17
"No Exit" ένας τίτλος και μια φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα την καριέρα της Marianne Faithfull.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
The Carnival Concert από την Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
04.03.2016 12:27
Το Σάββατο 12 Μαρτίου η «MOYSA» – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – παρουσιάζει διάσημα έργα και μουσική από γνωστές και αγαπημένες ταινίες, με έναυσμα, τις απόκριες.