Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Silence, από τη θεατρική ομάδα Vasistas

Silence, από τη θεατρική ομάδα Vasistas

Από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, και για είκοσι μόνο παραστάσεις, επιστρέφουν στη σκηνή του 104-1 οι Vasistas με το Silence, ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα Ο φτωχούλης του Θεού του Νίκου Καζαντζάκη και στη φιγούρα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

To Silence διαπραγματεύεται με τις ακραίες αντιθέσεις ανάμεσα στα «πιστεύω» του σήμερα και στην εσωτερική ροπή μας προς την αλήθεια. Πώς βιώνουμε τη σύγκρουση ανάμεσα σε μια κοινωνική-θρησκευτική ταυτότητα ή συμπεριφορά υπαγορευμένη από τις κοινώς αποδεκτές αρχές και στη μοναδικότητά μας, τη διαφορετικότητά μας, το ένστικτο, την εσωτερική αλήθεια μας; Πώς αποτυπώνονται οι συνέπειες αυτής της σύγκρουσης στους άλλους, στον ίδιο μας τον εαυτό και τελικά στις επιλογές της ζωής μας;

Τέσσερις ηθοποιοί-αφηγητές εναλλάσσουν την αφήγηση της ιστορίας με την ένταξή τους στη δράση. Περνούν διαδοχικά από την κεντρική φιγούρα του Φραγκίσκου, στην αναπαράσταση του κοινωνικού του περίγυρου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απόφαση αλλαγής πορείας της ζωής του.

Στην παράσταση ακούγονται γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και κροατικά που μεταφράζονται επί σκηνής στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη, Συγγραφή κειμένων – Δραματουργία: Vasistas, Denis Forgeron, Μετάφραση: Ευθύμης Θέου, Ρόζα Προδρόμου, Πρωτότυπη μουσική: Vasistas, Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Θέου. Παίζουν: Naima Carbajal (Μεξικό), Ariane Labed (Γαλλία), Ρόζα Προδρόμου, Boris Kadin (Κροατία).

Σχετικές ειδήσεις
«Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» για 4η χρονιά στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
30.09.2016 12:15
Η θεατρική ομάδα του Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:30, από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση «ΕΓΩ, Η ΜΑΡΘΑ ΦΡΟΥΝΤ» της Γιούλης Ζήκου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.
Αντεροβγάλτης, από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
20.09.2016 16:46
Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole παρουσιάζουν την παράσταση Αντεροβγάλτης, μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων. Το 1ο επεισόδιο έχει τίτλο “Πώς κάτι που δεν είναι αλήθεια, είναι” και κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.
Μετάξι: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας
04.08.2016 17:14
Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το «Μετάξι», ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας, την Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ, στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Απολογίες 4&5, του Ευθύμη Φιλίππου από τους Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 13:55
Οι Vasistas και η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το καινούριο έργο του Ευθύμη Φιλίππου, Απολογίες 4 & 5.