Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μπορούσες και καλύτερα, ακόμα καλύτερα!

Μπορούσες και καλύτερα, ακόμα καλύτερα!
Παρατείνονται οι παρουσιάσεις των μαθητών του studio NAMA με τίτλο Μπορούσες και καλύτερα, για ακόμα τρεις ημέρες, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές του Studio NAMA και πιο συγκεκριμένα του σεμιναρίου Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη καθώς και του μαθήματος Θεατρικής Γραφής με την Ανδρονίκη Μαστοράκη (υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Φλουράκη), παρουσιάζουν το υλικό που προέκυψε από μια πειραματική και συνθετική διαδικασία των μαθημάτων τους που έλαβαν χώρα την περίοδο 2008-09 στο Επί Κολωνώ με τίτλο Μπορούσες και καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πειραματική αυτή παράσταση θα συμμετέχουν ηθοποιοί που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση ενός ειδικού σεμιναρίου Υποκριτικής πάνω σε κείμενα που προέκυψαν από τo μάθημα θεατρικής γραφής της Ανδρονίκης Μαστοράκη που προηγήθηκε.

Το ενδιαφέρον της διαδικασίας συνίσταται στο ότι στο συγκεκριμένο μάθημα υποκριτικής των ηθοποιών συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές του εργαστηρίου θεατρικής γραφής, που στην συνέχεια επεξεργάζονταν περεταίρω τα κείμενά τους και τα επέστρεφαν ανανεωμένα στους ηθοποιούς για την συνέχιση της δικής τους δουλειάς πάνω σ’ αυτά.

Είναι δηλαδή ένα πείραμα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής εμπειρίας της θεατρικής γραφής και της δουλειάς που γίνεται επί σκηνής από τους ηθοποιούς. Την σκηνοθετική επιμέλεια του σπονδυλωτού αυτού έργου, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, έχει αναλάβει η Πέπη Μοσχοβάκου.

Συγγραφείς και κείμενα: Εύη Μεσαριτάκη - «Μισό και μισό» , Δανάη Τανίδου – «Κάποτε στην Αλάσκα», Βάσια Τραμπούλη -«Μπορούσες και καλύτερα» , Χριστίνα Χριστοφή – «Πελότα» & «Όλα τα ναι και όλα τα όχι».

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κύνθια Βουκαβουλίδου, Σοφία Βουλαλά, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Ζήτη, Αντιγόνη Λαμπροπούλου , Μανούσος Μανωλέσσος Βίκυ Νικολαϊδου Στέλιος Πλιακούρας, Φλώρα Σπύρου, Αλεξάνδρα Τσιάγκα.

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση παραστάσεων για τον «Γενικό Γραμματέα» στην Πειραματική Σκηνή -Ι
22.02.2017 13:05
Έως το Σάββατο 4 Μαρτίου παρατείνονται λόγω μεγάλης επιτυχίας οι παραστάσεις του έργου «Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
14 παραστάσεις από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου της Α. Χιώτη στο Bios
18.04.2016 13:18
Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19:00, σας προσκαλούμε στις τελικές παρουσιάσεις παραστάσεων των συμμετεχόντων του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Αργυρώς Χιώτη, στο πλαίσιο του 1ου Γυμνάσιου Σκηνοθεσίας Θεάτρου (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).
Μεγάλη επιτυχία για την Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών με Θέμα τον Εμφύλιο
04.04.2016 15:33
Η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών: «Θέμα Εμφύλιος» που διοργάνωσε η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου από Τετάρτη 30 Μαρτίου ως Κυριακή 3 Απριλίου, ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις της με μεγάλη επιτυχία. Μέσα από διαφορετικές θεατρικές φόρμες, οι παραστάσεις διερεύνησαν τις διαδρομές της ατομικής και συλλογικής μνήμης ενός θέματος που ακόμη και σήμερα θεωρείται ταμπού, και η αφήγησή του παραμένει τραυματική.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.