Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ!

Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ!

Η Παιδική Σκηνή του θέατρου Βεάκη παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του αγαπημένου παραμυθιού της Ραπουνζέλ, μέσα από την ευαίσθητη και χιουμοριστική ματιά της Κέλλυς Σταμουλάκη.

Πως θα γλιτώσει η Ραπουνζέλ από την Φράου φον Κλοπίδου, που την κρατά έγκλειστη στον πύργο της; Τι ρόλο θα παίξει ο Ιάσονας ένας εθελοντής από το Χαμόγελο του παιδιού;

Το Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ αντλώντας στοιχεία από το κλασικό και αγαπημένο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, αφηγείται τις περιπέτειες της Ραπουνζέλ, την οποία η μάγισσα Φράου Φον Κλοπίδου κρατάει έγκλειστη στον υπερσύγχρονης τεχνολογίας πύργο της. Ο Ιάσονας, ένας εθελοντής από το Χαμόγελο του παιδιού, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα της Μάγισσας, θα παλέψει για να τη σώσει. Θα καταφέρει, όμως, να βοηθήσει τη Ραπουνζέλ να αποδράσει στον πραγματικό κόσμο, εκεί που η χαρά και η λύπη, η ομορφιά και η ασχήμια συνυφαίνουν τη ζωή;

Μία διαδραστική παράσταση όπου οι εμψυχωτές ηθοποιοί βαφτίζουν εθελοντές τα παιδιά και τα προσκαλούν να αναζητήσουν μαζί τους τη Ραπουνζέλ. Μια ξεχωριστή παράσταση που φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία του εθελοντισμού και της αγάπης προς το συνάνθρωπό μας.

H εταιρεία Θεατρική Διαδρομή, θέλοντας να προσφέρει την πολύχρονη εμπειρία της και στο θέατρο για παιδιά, επέλεξε το θίασο Αβάντι για να παρουσιάσει το καινούργιο έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Βούρου, τα σκηνικά και κοστούμια της Άννας Μαχαιριάνακη, η πρωτότυπη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ενώ η διεθνούς φήμης υψίφωνος Τζένη Δριβάλα ηγείται του θιάσου.

Σχετικές ειδήσεις
Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο
23.01.2017 14:21
Το αριστούργημα του Μαρσελ Προυστ, Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ, θα παρουσιάσει το Θέατρο Σημείο από τον Φεβρουάριο του 2017.
Mon Petit Prince: Μία παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09.09.2016 17:27
Αυτό το φθινόπωρο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, σε δραματουργική συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, αφηγούνται την πασίγνωστη ιστορία του παιδιού που δεν μεγαλώνει, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα. Μια παράσταση-πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ'επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης.
Επιτρέποντες, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στη Θεσσαλονίκη
19.08.2016 15:58
Συνεχίζοντας μια μακρά καλλιτεχνική πορεία με πολύ σπουδαίες παραστάσεις στο ιστορικό του το ηπειρωτικό Θέατρο παρουσιάζει ένα σπουδαίο έργο, με κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις, ιδανικό για καλοκαίρι και ανοιχτούς χώρους.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.