Το πρώτο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ χορού έρχεται στην Ελλάδα! Ένα μοναδικό χορευτικό τριήμερο μας υπόσχεται το The Athens Οpen Festival of Dance, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Αθηνών Αρένα.

Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά παγκόσμιας εμβέλειας χορευτές από κάθε γωνιά της Γης, να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες και συναρπαστικούς διαγωνισμούς για τρεις ολόκληρες μέρες.

Μαγικές στιγμές υπό τους ρυθμούς Flamenco, Tango, Rumba, Salsa από τους μετρ του είδους αλλά και από ερασιτέχνες, καθώς οι διαγωνισμοί και τα έπαθλα που θα δοθούν τις πρώτες δύο μέρες του φεστιβάλ αφορούν τόσο επαγγελματίες χορευτές απ’ όλο τον κόσμο όσο και ερασιτέχνες, από την ηλικία των εφτά χρόνων έως και senior.

Μουσική έκπληξη της πρώτης βραδιάς του festival είναι η συμμετοχή των Salata Latina που έρχονται να μας ξεσηκώσουν με το ανατρεπτικό μουσικό – χορευτικό performance τους, δίνοντας στην ατμόσφαιρα μία ξεχωριστή νότα γνήσιου Variete!
 
Τα highlight των διαγωνισμών που θα λάβουν χώρα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής: Οι ημιτελικοί, τελικοί καθώς και η απονομή θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Οι κριτές του διαγωνισμού προέρχονται από τις παρακάτω χώρες: Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Φιλανδία, Αυστραλία και Η.Π.Α. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τους Τζέησον Ροδίτης και Τόνια Κόσοβιτς, γνωστοί στο ελληνικό κοινό, τόσο από τη συμμετοχή τους ως κριτές στο ελληνικό So you think you can dance, όσο και για το γεγονός ότι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην περσινή Eurovision χορού (Γλασκόβη, 2008).

Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ θα διεξαχθούν σεμινάρια και διαλέξεις από διάσημους χορευτές και κριτές.

Το πρώτο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ, The Athens Οpen Festival of Dance, θα κλείσει την αυλαία του με ένα θεαματικό Gala, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα παρουσιαστούν χορευτικές επιδείξεις από τα διασημότερα ζευγάρια Salsa, Tango Argentino, κτλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συναίνεση του Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδος (Ε.Σ.Χ.Ε.) και της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομάδας Ελλάδος (Ε.Χ.Ο.Ε.), μέλη των δύο διεθνώς αναγνωρισμένων Οργανισμών I.D.S.F. και W.D.C. αντίστοιχα.