Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The Athens Οpen Festival of Dance!

The Athens Οpen Festival of Dance!
Το πρώτο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ χορού έρχεται στην Ελλάδα! Ένα μοναδικό χορευτικό τριήμερο μας υπόσχεται το The Athens Οpen Festival of Dance, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Αθηνών Αρένα.

Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά παγκόσμιας εμβέλειας χορευτές από κάθε γωνιά της Γης, να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες και συναρπαστικούς διαγωνισμούς για τρεις ολόκληρες μέρες.

Μαγικές στιγμές υπό τους ρυθμούς Flamenco, Tango , Rumba, Salsa από τους μετρ του είδους αλλά και από ερασιτέχνες, καθώς οι διαγωνισμοί και τα έπαθλα που θα δοθούν τις πρώτες δύο μέρες του φεστιβάλ αφορούν τόσο επαγγελματίες χορευτές απ’ όλο τον κόσμο όσο και ερασιτέχνες, από την ηλικία των εφτά χρόνων έως και senior.

Μουσική έκπληξη της πρώτης βραδιάς του festival είναι η συμμετοχή των Salata Latina που έρχονται να μας ξεσηκώσουν με το ανατρεπτικό μουσικό – χορευτικό performance τους, δίνοντας στην ατμόσφαιρα μία ξεχωριστή νότα γνήσιου Variete!
 
Τα highlight των διαγωνισμών που θα λάβουν χώρα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής: Οι ημιτελικοί, τελικοί καθώς και η απονομή θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Οι κριτές του διαγωνισμού προέρχονται από τις παρακάτω χώρες: Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Φιλανδία, Αυστραλία και Η.Π.Α. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τους Τζέησον Ροδίτης και Τόνια Κόσοβιτς, γνωστοί στο ελληνικό κοινό, τόσο από τη συμμετοχή τους ως κριτές στο ελληνικό So you think you can dance, όσο και για το γεγονός ότι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην περσινή Eurovision χορού (Γλασκόβη, 2008).

Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ θα διεξαχθούν σεμινάρια και διαλέξεις από διάσημους χορευτές και κριτές.

Το πρώτο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ, The Athens Οpen Festival of Dance, θα κλείσει την αυλαία του με ένα θεαματικό Gala, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα παρουσιαστούν χορευτικές επιδείξεις από τα διασημότερα ζευγάρια Salsa, Tango Argentino, κτλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συναίνεση του Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδος (Ε.Σ.Χ.Ε.) και της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομάδας Ελλάδος (Ε.Χ.Ο.Ε.), μέλη των δύο διεθνώς αναγνωρισμένων Οργανισμών I.D.S.F. και W.D.C. αντίστοιχα.

Σχετικές ειδήσεις
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.
Εικόνα στο 1ο Reborn in Athens Festival
08.07.2016 14:07
Η Performance «ΕΙΚΟΝΑ» έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στο 1ο Reborn in Athens το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στις 22.00 στο Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Ντεγκά Υπέρ Aδυνάτου (προσχέδιο) στο Off Off Athens 8
27.05.2016 12:30
Η εταιρεία θεάτρου 1+1=1 παρουσιάζει τον μονόλογο Ντεγκά Υπέρ Aδυνάτου (προσχέδιο) στο 8ο Off Off Athens Festival στο Θέατρο Επί Κολωνώ.