Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής στην Κύπρο

Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής στην Κύπρο
To 1ο Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής Λουβάνα ανοίγει τις πόρτες του για δύο μέρες στις 25 Σεπτεμβρίου, στον ημι-υπαίθριο χώρο της μουσικής σκηνής Ίρις, που βρίσκεται στο γραφικότατο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, Πεντάκωμο.

Το Φεστιβάλ είναι μια παραγωγή της ανεξάρτητης ομάδας Λουβάνα -πίσω από την οποία είναι κρυμμένοι κάποιοι από τους διοργανωτές του περιβόητου Dogstock Festival- σε συνεργασία με την Παραπλεύρως Παραγωγές η οποία διοργάνωσε πρόσφατα το φεστιβάλ χορού ΙndiePlat, στη Λευκωσία.

Όπως και το Dogstock, έτσι και το Φεστιβάλ Λουβάνα, θα φιλοξενήσει εκτός από κύπριους καλλιτέχνες και αρκετούς καλλιτέχνες από εξωτερικό πάντα κινούμενο στα προκαθορισμένα πλαίσια της ακουστικής μουσικής, δηλαδή της μουσικής που εκτελείται με ακουστικά όργανα , τα οποία δεν χρειάζονται ηλεκτρισμό για να ακουστούν.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν το Τρίο Τεκκέ, η Ylva Ceder από τη Σουηδία, ο Adam Beattie από τη Σκωτία, οι School of Imagination από την Αγγλία, οι Χουβαρτάς-Αγαθοκλέους-Κούλας-Ροδοσθένους, o Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Χαριτίνη, η Stelafi, 16 minutes underwater: Σύγκρουση, o DJ Tony Cusack και άλλοι.

Παράλληλα δρώμενα θα διεξάγονται σε διάφορες γωνιές του χωριού είτε από μουσικούς είτε από εικαστικούς καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Επίσης θα λειτουργούν παζαράκια και θα υπάρχει παιχνιδότοπος για παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Ο Brian Eno έρχεται με το «πλοίο» του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!
27.09.2016 10:25
Ο Brian Eno, θεμελιωτής της ambient μουσικής, μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης The Ship, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.