Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής στην Κύπρο

Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής στην Κύπρο
To 1ο Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής Λουβάνα ανοίγει τις πόρτες του για δύο μέρες στις 25 Σεπτεμβρίου, στον ημι-υπαίθριο χώρο της μουσικής σκηνής Ίρις, που βρίσκεται στο γραφικότατο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, Πεντάκωμο.

Το Φεστιβάλ είναι μια παραγωγή της ανεξάρτητης ομάδας Λουβάνα -πίσω από την οποία είναι κρυμμένοι κάποιοι από τους διοργανωτές του περιβόητου Dogstock Festival- σε συνεργασία με την Παραπλεύρως Παραγωγές η οποία διοργάνωσε πρόσφατα το φεστιβάλ χορού ΙndiePlat, στη Λευκωσία.

Όπως και το Dogstock, έτσι και το Φεστιβάλ Λουβάνα, θα φιλοξενήσει εκτός από κύπριους καλλιτέχνες και αρκετούς καλλιτέχνες από εξωτερικό πάντα κινούμενο στα προκαθορισμένα πλαίσια της ακουστικής μουσικής, δηλαδή της μουσικής που εκτελείται με ακουστικά όργανα , τα οποία δεν χρειάζονται ηλεκτρισμό για να ακουστούν.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν το Τρίο Τεκκέ, η Ylva Ceder από τη Σουηδία, ο Adam Beattie από τη Σκωτία, οι School of Imagination από την Αγγλία, οι Χουβαρτάς-Αγαθοκλέους-Κούλας-Ροδοσθένους, o Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Χαριτίνη, η Stelafi, 16 minutes underwater: Σύγκρουση, o DJ Tony Cusack και άλλοι.

Παράλληλα δρώμενα θα διεξάγονται σε διάφορες γωνιές του χωριού είτε από μουσικούς είτε από εικαστικούς καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Επίσης θα λειτουργούν παζαράκια και θα υπάρχει παιχνιδότοπος για παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Brian Eno έρχεται με το «πλοίο» του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!
27.09.2016 10:25
Ο Brian Eno, θεμελιωτής της ambient μουσικής, μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης The Ship, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Οι Editors στο Ejekt Festival 2016
01.02.2016 13:55
To EJEKT Festival 2016, το μεγάλο open-air φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού, στην φετινή 12η εκδοχή του, υποδέχεται ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ροκ μουσικής της εποχής μας, ένα όνομα που γεμίζει συναυλιακές αρένες σε πολλές χώρες και φιγουράρει στο line-up των μεγαλύτερων φεστιβάλ της Ευρώπης.
2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο
11.01.2016 17:01
Στο μοναδικής αρχιτεκτονικής ιστορικό κτίριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, εγκαινιάζεται φέτος τον Ιανουάριο μια πρωτότυπη σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, ανοιχτό και φιλόξενο στην κλασική μουσική, αλλά και στους μουσικούς πειραματισμούς.