Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τελευταίο φθινοπωρινό jazzatthemuseum

Τελευταίο φθινοπωρινό jazzatthemuseum
Πέφτει η αυλαία του φθινοπωρινού κύκλου jazzatthemuseum του Μουσείου Βορρέ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, με ένα από τα πιο πετυχημένα και πρωτοποριακά σχήματα της σύγχρονης jazz σκηνής, The Takis Barbreris Group.

Ο Τάκης Μπαρμπέρης και το γκρουπ του – Γιάννης Κυριμκυρίδης (keyboards), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Μιχάλης Καπηλίδης (drums)- αναλαμβάνουν να μας απογειώσουν σε μία βραδιά πλημμυρισμένη από ανατολίτικες μουσικές σκάλες και ελληνικούς ρυθμούς.

Με συνεργασίες με μεγάλα εγχώρια και διεθνή ονόματα τόσο της παραδοσιακής όσο και της jazz σκηνής (Trilok Gurtu, Glenn Corneille Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, Πέτρος Κούρτης) ο Μπαρμπέρης έχει δημιουργήσει ένα νέο μουσικό δρόμο, που εξελίσσει τον όρο «jazz» μέσα από πάμπολλα έθνικ μουσικά ιδιώματα.

Το live θα έχει έντονες αναφορές στον τελευταίο του δίσκο \'Porto Kayio\' (2004), όπου παίρνει αυτούσιες ντοκιμαντερίστικες λήψεις από φωνές, ήχους και ρυθμούς και τα ενσωματώνει στη μουσική του. Τα κομμάτια του λειτουργούν σαν ολοκληρωμένοι μύθοι με πλοκή και εξέλιξη και καθιερώνουν κάθε φορά μία νέα μουσική πατρίδα: Ελλάδα, Ινδία, Ανατολή, Αφρική.

Η βραδιά αναμένεται να είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο μέσα από ήχους άλλοτε μεθυστικά ευαίσθητους κι άλλοτε δυναμικούς.

To live θα λάβει χώρα στους κήπους – καιρού επιτρέποντος – διαφορετικά θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο της πινακοθήκης. Και οι δύο χώροι προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη και είναι εξοπλισμένοι με πλήρες bar.

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.