Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος η μεγάλη αφιερωματική έκθεση Το ανοικτό μυαλό του Λευκάδιου Χέρν, με την οποία μάλιστα εορτάζονται και τα 110 χρόνια Φιλίας της Ιαπωνίας με την Ελλάδα.

Ο συγγραφέας Λευκάδιος Χέρν (1850-1904) γεννήθηκε στη Λευκάδα από Ιρλανδό πατέρα και μητέρα από τα Κύθηρα και μετά την παραμονή του στο Δουβλίνο, τις σπουδές του στο Λονδίνο και την παραμονή του στην Αμερική και τις ανατολικές Ινδίες έκανε σπίτι του το Ματσούε και πατρίδα του την Ιαπωνία.

Την επιμέλεια της έκθεσης με την οποία εορτάζονται τα 110 χρόνια Φιλίας της Ιαπωνίας με την Ελλάδα και η οποία πρόκειται να μεταφερθεί στο Memorial Museum, Matsue, Japan έχει ο ιστορικός τέχνης Μεγακλής Ρογκάκος, ACG Art curator.

Στην έκθεση συμμετέχει ο Κώστας Ευαγγελάτος με το έργο του Χαιρετισμός, ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙ, best wishes. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε τη σύνθεση του από τη σύζευξη του ευρωπαικού και απωανατολίτικου στοιχείου που κυριαρχεί στο ανθρωπιστικό έργο του εθνικού συγγραφέα της Ιαπωνίας  του Λευκάδιου Χέρν και χρησιμοποίησε γιά καμβά τμήμα αυθεντικής μεταξωτής γιαπωνέζικης ρόμπας.

Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμη πολλοί αξιόλογοι εικαστικοί δημιουργοί.