Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Συνομιλίες σε μαύρο – άσπρο

Συνομιλίες σε μαύρο – άσπρο
Ο Δημήτρης Καρλαφτόπουλος και ο Παναγιώτης Καλογιάννης παρουσιάζουν σε ένα δίπτυχο ατομικών εκθέσεων στον τεχνοχώρο Vlassis Art Com, τα αποτελέσματα των εικαστικών προβληματισμών τους, τιμώντας τους δασκάλους τους και το περιβάλλον που τους διαμόρφωσε καλλιτεχνικά.

Η Ιστορικός της Τέχνης, Αγγελική Σαχίνη εξηγεί ότι: επιβεβαιώνουν ακόμη, με τον πλέον ευκρινή τρόπο, ότι η επιλογή συγκεκριμένων υλικών και των τεχνικών επεξεργασίας τους δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, αλλά τα μέσα για να επιτευχθεί το εικαστικό αποτέλεσμα που θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του χαράκτη. Ως κοινός τόπος και χώρος έρευνας και των δύο λειτουργεί το λινόλεουμ, το προσωπικό όμως ιδίωμα καθενός είναι ευδιάκριτο, γεγονός που οφείλεται τόσο στην ιδιοσυγκρασία τους, όσο και στους τρόπους με τους οποίους αφομοιώνουν επιδράσεις και πηγές.

Γνωρίζοντας σε βάθος τις ιδιότητες των υλικών, ο Καρλαφτόπουλος συνειδητά επέλεξε για τα προσωπικά του έργα το λινόλεουμ καθώς πιστεύει ότι βοηθά στη ανάδειξη της γραμμής και κάνει το χρώμα να βγαίνει λαμπερό.

Ο Καλογιάννης άντλησε στοιχεία εικαστικής γραφής και από τα έργα καλλιτεχνών όπως ο Άλμπιν Μπρουνκόφσκι, ο Βέλιζαρ Κρίστιτς, ο Βλαντιμίρ Βελίκοβιτς, ο Σίλε, που παρουσιάζουν εκδοχές της ανθρώπινης μορφής στην ολότητά της ή αποσπασματικά, θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα και τον ίδιο. Πρώτη φορά ζωγράφισε πορτραίτα για ένα θεατρικό έργο στο μάθημα της σκηνογραφίας και από τότε το ανθρώπινο πρόσωπο γίνεται το κύριο πεδίο έρευνάς του.

Σχετικές ειδήσεις
Άσπρο <=> Μαύρο: Ομαδική έκθεση στην Depôt Art Gallery
30.05.2016 12:35
Η Depôt Art Gallery σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στην ομαδική έκθεση των: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπυ Ζούνη, Κωστής, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, με τίτλο «Άσπρο <=> Μαύρο».
To Valentine or not to Valentine!: Έκθεση του Οδυσσέα Άννινου στον Τεχνοχώρο Cartel
10.02.2016 13:30
Από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και στα πλαίσια της παράστασης "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΗ", διοργανώνεται στον Τεχνοχώρο Cartel μια ξεχωριστή έκθεση εικαστικών με έργα του ζωγράφου ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΝΙΝΟΥ.
SEX S.O.A.P: Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών
14.12.2015 15:29
Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών παρουσιάζει από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 στην Vlassis art gallery τη νέα του έκθεση με τίτλο SEX S.O.A.P. (Specific Object Access Protocol).
Ο ουρανός πάνω από την πόλη: Β' Έκθεση εικαστικών στον Τεχνοχώρο Cartel
03.12.2015 13:56
Στα πλαίσια της παράστασης "Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΗ", διοργανώνεται στον Τεχνοχώρο Cartel η δεύτερη από τις προγραμματισμένες εκθέσεις εικαστικών, από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη: Έκθεση εικαστικών στον Τεχνοχώρο Cartel
27.11.2015 16:16
Από Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και στα πλαίσια της παράστασης ότι «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη», που παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο Cartel διοργανώνεται η πρώτη από τις προγραμματισμένες εκθέσεις εικαστικών.