Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Nicola Conte Live Jazz Combo στην 7η Γιορτή της Τζαζ!

Nicola Conte Live Jazz Combo στην 7η Γιορτή της Τζαζ!
O Σύλλογος Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής και η Kazandb παρουσιάζουν την 7η Γιορτή της Τζαζ και τους Nicola Conte Live Jazz Combo, σε ένα μοναδικό jazz-lounge event με έναν από τους κυρίους εκπρόσωπους του είδους!

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, o γνωστός dj και παραγωγός της acid jazz θα εμφανιστεί με το πλέον ολοκληρωμένο εξαμελές συγκρότημα του (live jazz combo), με το οποίο ηχογράφησε το Lp με την Blue Note Οther Destinations, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Club του Μύλου.

Τον ιταλικής καταγωγής Nicola Conte γνωρίσαμε μέσα από τον πρώτο του δίσκο Bossa Per Due. Το συγκεκριμένου album είναι ένας συνδυασμός jazz, bossa nova, βραζιλιάνικων και ανατολικών ήχων με sitar.

Ουσιαστικά ο Nicola Conte είναι ένας από τους πρωτεργάτες της lounge και acid jazz μουσικής που βασίστηκε στην bossa nova και επηρεάστηκε από soundtrack ιταλικών ταινιών του 60 και 70.

Με κλασσική εκπαίδευση στην μουσική , ασχολήθηκε με την παραγωγή της και ως dj και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τους Paolo Achenza Trio, Fez Combo Balanco, Quintetto X και τους Intensive Jazz Sextet. Επίσης δημιούργησε την εταιρεία Schema label, η οποία προωθούσε πολλούς καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν την ιταλική επιρροή στην acid jazz. 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Nicola Conte live στο Τριανόν
23.12.2016 10:28
Ο Nicola Conte, διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός της nu-jazz, Dj, παραγωγός, remixer, μουσικός και συνθέτης, έρχεται στο Τριανόν να μας θυμίσει τους λόγους για τους οποίους το όνομά του θεωρείται συνώνυμο της ποιοτικής, στυλάτης, πρωτοποριακής μουσικής.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: εκδηλώσεις σε 30 πόλεις της Ελλάδας
26.05.2016 13:13
Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χωρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Από την κλασική στην τζαζ: Πιανόραμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.03.2016 17:17
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί στο φετινό Πιανόραμα σε δύο ειδικές συναυλίες, οι οποίες θα μας ταξιδέψουν από την κλασική στην τζαζ μουσική.
Το Zz Jazz Quartet live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.03.2016 12:46
Σε ασυνήθιστες και πρωτότυπες διαδρομές θρυλικών έργων της τζαζ προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης το Zz Jazz Quartet, το οποίο θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.