Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Carmen από την ομάδα Oper(O)

Carmen από την ομάδα Oper(O)
O Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Αττικού Άλσους την καινούργια παραγωγή της ομάδας Oper(Ο), Carmen, μια όπερα αγαπητή στο ευρύ κοινό, γνωστή τόσο για το θέμα όσο και για τις μελωδίες της.

Με ένα μικρό και ευέλικτο σύνολο τραγουδιστών-ηθοποιών, διηγούνται την ιστορία της Carmen, ξαφνιάζοντας το κοινό με την πρωτοποριακή απόδοση του έργου, και την προσήλωση τους στη μουσική .

Παίζοντας  με τις τραγικές καταστάσεις και τα ατυχήματα του πεπρωμένου,  διηγούνται  την ιστορία μιας ελεύθερης γυναίκας, της Κάρμεν, που οδηγείται στον θάνατο από το χέρι του εραστή της, επιλέγοντας την ελευθερία, από την συμβατικότητα και το ψέμα.

Η εκδοχή αυτή των Oper(O) ανατρέπει τις γνωστές εικόνες-κλισέ των αναμενόμενων παραστάσεων της όπερας, και δημιουργεί ένα θέαμα που έχει σαν στόχο την συγκίνηση και την έκπληξη του θεατή. Προκαλούν ένα κοινό μη εξοικειωμένο με την όπερα, να την γνωρίσει, να την αγαπήσει και να την καταλάβει.

Τραγουδούν οι: Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Νίκος Καραγκιάουρης, Λητώ Μεσσήνη, Δημήτρης Πακσόγλου, Ελένη Σωτηρίου, Λευτέρης Χαρέλλης, Άγγελος Χονδρογιάννης.

Σχετικές ειδήσεις
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Αγαπητή Ελένα, της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, για 3η χρονιά στο Επί Κολωνώ
05.10.2016 11:51
Η βραβευμένη παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια από την Ομάδα Νάμα συνεχίζει και φέτος την πετυχημένη της πορεία στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ για 3η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα ρώσικο έργο γραμμένο την περίοδο του τέλους της σοβιετικής εποχής.
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Ηρώδειο
21.09.2016 14:44
Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ηρώδειο.
Οι Επτά επί Θήβας στην Αττική
25.08.2016 17:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου σε θέατρα της Αττικής. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, πριν τη επιστροφή στο Βασιλικό Θέατρο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 12/9/2016.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
25.08.2016 14:50
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.