Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Saint Etienne ξανά!

Saint Etienne ξανά!
Μας είχαν επισκεφθεί τον Ιούλιο στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Αυτό το χειμώνα έρχονται για δύο εμφανίσεις, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, που το καλοκαίρι την είχαν αφήσει και παραπονεμένη.

Μας είχαν επισκεφθεί τον Ιούλιο στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Αυτό το χειμώνα έρχονται για δύο εμφανίσεις, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, που το καλοκαίρι την είχαν αφήσει και παραπονεμένη.

Οι πρωτεργάτες του είδους τους, Saint Etienne, έρχονται στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και στο Gagarin στην Αθήνα αντίστοιχα.

Ανακατέματα βρετανικής pop κατευθείαν από το Λονδίνο των sixties, με club/dance ρυθμούς και χαρακτηριστικές αγγλικές παραγωγές από τα nineties με post-acid house.

Απλή και επιτυχημένη συνταγή για ένα αγγλικό γκρουπ, για την καθιέρωση της οποίας ευθύνονται οι Bob Stanley και Pete Wiggs, αλλά και η αισθησιακή φωνή της Sarah Cracknell.

Με το ανήσυχο πνεύμα τους, εκεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 80, να μην τους αφήνει σε ησυχία, ξεκίνησαν να γράφουν κασέτες για πάρτυ , για να περάσουν στη συνέχεια από σχετικές με τη μουσική δουλειές (ο Stanley υπήρξε για μερικά χρόνια μουσικός συντάκτης) και να καταλήξουν να έχουν στα χέρια τους δισκογραφική εταιρεία.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Η καθιέρωση τους στη μουσική σκηνή της Αγγλίας, με αρκετά επιτυχημένα singles, μεταξύ των οποίων και επιτυχημένες διασκευές, ήταν κάτι το απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Εμείς, απλώς, δεν σταματάμε να τους απολαμβάνουμε live, ιδιαίτερα όταν μας επισκέπτονται τόσο συχνά.

Info
Saint Etienne
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου
Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου
Gagarina 205 Live Music Space
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Περρής για δύο εμφανίσεις στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα
04.01.2017 12:49
Ο Γιώργος Περρής, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία με τον Μάριο Φραγκούλη το καλοκαίρι του 2016 με αφορμή τη συνεργασία τους στο δίσκο “Κιβωτός” καθώς και την sold out συναυλία τους στο Ηρώδειο, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Άλφα - Ιδέα για να συστηθεί ξανά, πρόσωπο με πρόσωπο με το αθηναϊκό κοινό και φέρνει στην καρδιά του χειμώνα τη δική του Ηλιοφάνεια. 
Η Δανάη Παναγιωτοπούλου με τη Λοξή γραμμή ξανά στο ΚΕΤ
03.01.2017 16:02
Η Δανάη Παναγιωτοπούλου επιστρέφει στο ΚΕΤ για μία τρίτη συναυλία, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της και παρουσιάζει τον καινούριο κύκλο τραγουδιών της με τίτλο Εφτά παιδικά τραγούδια για το μικρό εμφύλιο, γραμμένα την τελευταία τριετία.
Οι Saint Etienne παρουσιάζουν live το Fox Base Alpha στο Gagarin205
21.09.2016 13:57
Οι Saint Etienne παρουσιάζουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 το δίσκο Fox Base Alpha, live στο Gagarin 205.
Οι Pink Martini live στη Μονή Λαζαριστών
13.06.2016 11:47
Λίγο από τη μυστηριώδη Ανατολή, τη σημερινή Νεα Υόρκη, την Αβάνα του '30, το εξωτικό Saint Tropez αλλά και τη μακρινή Κίνα... Όλα αυτά μαζί συνθέτουν τους δημοφιλείς και «κοσμοπολίτες» Pink Martini, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής.
Οι Saint Etienne live στο Gagarin 205
10.05.2016 12:24
Οι Saint Etienne έρχονται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στο Gagarin 205.