Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σιδηροπούλου

Έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Σιδηροπούλου
Ο χώρος τέχνης Ορφέως 20 στην Παλιά πόλη της Ξάνθης θα φιλοξενεί από τις 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαίρης Σιδηροπούλου.

Η ζωγράφος, στη δουλειά της που θα παρουσιαστεί, επιχειρεί να καταργήσει την παραδοσιακή απόσταση θεατή και έργου τέχνης και επιφυλάσσει γι’ αυτόν την ουσιαστική εκείνη επικοινωνία της συμμετοχής.

Ο εικαστικός της λόγος έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει το θεατή μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα της ταχύτητας, της τεχνολογίας, του εφήμερου που δεν επιτρέπει στα πράγματα να φθείρονται, να έχουν ιστορία.

Χώρος και χρόνος αποδεικνύονται καθοριστικοί στα έργα της. Ο πρώτος δυναμικός, πολυεπίπεδος περιβάλλει και αγκαλιάζει σα σκηνικό θεάτρου το θεατή, ο δεύτερος φιλικός φθείρει τα πράγματα, τους δίνει χαρακτήρα, τα κάνει σημαντικά δραστικά. Οι μορφές και τ’ αντικείμενα στις εικόνες της ζωγράφου αναζητούν το χαμένο χρόνο και τον ξανακερδίζουν

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστική έκθεση του Χρήστου Κατρούτσου στον Πολυχώρο Vault
14.11.2016 12:03
Ο Πολυχώρος VAULT, φιλοξενεί τη νέα έκθεση του εικαστικού, ποιητή και δοκιμιογράφου Χρήστου Κατρούτσου. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη με ερεθίσματα από σύγχρονα ζητήματα όπως το οικολογικό αλλά και διαχρονικά όπως το ζήτημα της υπαρξιακής αγωνίας.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ΒατΡαπουνζέλ: έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13.09.2016 10:40
Η εταιρεία «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» με σκοπό να τηρήσει την υπόσχεσή της στους μικρούς της θεατές και να αναδείξει τα έργα ζωγραφικής τους, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ‘ΒατΡαπουνζέλ’», η οποία φιλοξενείται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Μαρίας Πέντε στην Πάτμο
10.08.2016 15:43
Η γνωστή και καταξιωμένη Πάτμια αγιογράφος και ζωγράφος, Μαρία Πέντε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου, παρουσιάζει μία σειρά από πρωτότυπα έργα που βασίζονται στο θεόπνευστο έργο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, σε μία έκθεση με τίτλο «Αποκάλυψις ... μυσταγωγία - εικονογραφία».
Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα
03.08.2016 14:11
Τον ιδιαίτερο δεσμό της με την Σπάρτη, τη γενέτειρά της, επισφραγίζει με την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Πολύχρωμη Κιβωτός», η βραβευμένη από την Berling, ζωγράφος, Ματίνα Γιαννοπούλου στο Café-Bistro Veil στα Πικουλιάνικα.