Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δούλες του Ζενέ στο θέατρο Άλμα

Οι Δούλες του Ζενέ στο θέατρο Άλμα
Η Β’ Σκηνή του θεάτρου Άλμα θα παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη από το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, το αριστούργημα του Ζαν Ζενέ, Δούλες, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Τάκη Λουκάτου.

Πρόκειται για ένα έργο , που έχει σημαδέψει τη Γαλλική λογοτεχνία με πλοκή, δράση, εσωτερική σύγκρουση και μηνύματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο. Συγκεκριμένα, το έργο διαπραγματεύεται τις αλληλοσυγκρουόμενες και αδιέξοδες σχέσεις του ανθρώπου, τα παιχνίδια εξουσίας και τα υπαρξιακά αδιέξοδα.

Στην παράσταση στο θέατρο Άλμα, οι δούλες παίζονται από άντρες (Τάκης Λουκάτος και Πάνος Κατέρης), χωρίς να υποδύονται τις γυναίκες, εστιαζόμενοι στον εσωτερικό παλμό και στην ασυνείδητη δράση. Ο κυρίαρχος ρόλος της κυρίας (Εύη Καραγιάννη) δραματοποιείται μέσα από μια πιο ολοκληρωμένη ματιά συμβολισμού. Παρουσιάζεται ως το σύμβολο της σύγχρονης εξουσίας. Μπορεί να κινείται και να δρα σε όλα τα επίπεδα. Να είναι ηγετική, αφοπλιστική, επικίνδυνη και συγχρόνως με υπαινικτική και χειμαρρώδη σεξουαλικότητα.

Αξιοσημείωτα στοιχεία της παράστασης είναι η χρήση του χορού και της μουσικής (παίζουν βιολί η Μαρία Λάρο και ο Τζέκη Σουλκούκι και τραγουδούν οι υψίφωνες, Χρύσα Μαστρογιάννη και Αναστασία Μονογενή), η εικαστική άποψη και η καινούργια ματιά στην προσέγγιση των ρόλων.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αείμνηστης Βέρας Ζαβιτσιάνου.

Παίζουν οι: Κυρία: Εύη Καραγιάννη, Κλαίρη: Τάκης Λουκάτος, Σολάνς: Πάνος Κατέρης, Υψίφωνες: Χρύσα Μαστρογιάννη, Αναστασία Μονογενή, Βιολί: Μαρία Λάρο, Τζέκη Σουλκούκι.

Σχετικές ειδήσεις
Η δύναμη του σκότους, του Λέοντος Τολστόι στο Σύγχρονο Θέατρο
25.01.2017 10:31
Η Ομάδα Νάμα καταπιάνεται με ένα αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό, Η δύναμη του σκότους, που θα ανέβει από 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Σύγχρονο Θέατρο από ένα εξαιρετικό θίασο.
Οι Δούλες του Jean Genet στο Θέατρο Αυλαία
27.12.2016 12:45
Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο Οι Δούλες (Les Bonnes), του Jean Genet, από τις 9 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη.
Σίρλεϋ Βαλεντάιν, με την Ελένη Καστάνη στο Θέατρο Άλμα
07.10.2016 11:56
Οι «Θεατρικές Σκηνές» παρουσιάζουν στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου ΆΛΜΑ τον γλυκόπικρο μονόλογο του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν».
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Σαιξπηρ Express από την ομάδα +αίσθημα στο θέατρο Άλμα
30.06.2016 14:00
Η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας +αίσθημα με τίτλο «Σαιξπηρ Express» στο θέατρο Άλμα στις 1, 2 & 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00.