Με το παραπάνω μήνυμα, 60 εθελοντικοί οργανισμοί μας προσκαλούν για 8η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους εθελοντικούς οργανισμούς και το έργο τους στην ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Θησείου, που ξεκινά έξω από τον αντίστοιχο σταθμό του τρένου. Ακόμα, θα παρουσιαστούν δραστηριότητες όπως θέατρο δρόμου, hip-hop,  διαδραστικά παιχνίδια, παντομίμα,   κ.α.

Η πραγματοποίηση της πανελλήνιας, και μοναδικής πλέον στο είδος της,  Γιορτής Εθελοντισμού δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και μια θετική αντίδραση απέναντι στα κρίσιμα οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης έρχονται στο επίκεντρο ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Μέριμνα Ζωής κατά της Εξάρτησης», «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS , Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α.), AIESEC, AEGEE, AEGEE – Πειραιάς, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και ΕΔΡΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, ΑΡΧΕΛΩΝ, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι μόνο μερικοί από τους διεθνείς και τοπικούς συμμετέχοντες.