Μετά το Kunsthistorisches Museum της Βιέννης και την 53η Μπιενάλε της Βενετίας, τα έργα από τη συλλογή του Stella Art Foundation θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη, υπό τον γενικό τίτλο Μόσχα – Θεσσαλονίκη 2009, στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Η κεντρική έκθεση του προγράμματος Μόσχα – Θεσσαλονίκη 2009 έχει τίτλο Subjective Visions / έργα της συλλογής του Stella Art Foundation και θα παρουσιασθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Η έκθεση Subjective Visions είναι μια εκδοχή ενός κύκλου αυτόνομων εκθέσεων με έργα της συλλογής του Stella Art Foundation που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 στο Kunsthistorisches Museum της Βιένης, με τίτλο That Obscure Object of Art, και συνεχίστηκε φέτος ―με μια άλλη εκδοχή― στο Ca’ Rezzonico  στη Βενετία, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της Μπιενάλε της Βενετίας. Κοινός άξονας των εκθέσεων είναι ότι όλα τα έργα που παρουσιάζουν ανήκουν στη συλλογή του Stella Art Foundation.

Παρουσιάζονται έργα των καλλιτεχνών: Nikita Alexeev, Yuri Avvakumov, Vagrich Bakhchanyan, Olga Chernysheva, Michael Craig-Martin, Eugenia Emets, Elena Elagina & Igor Makarevich, Alexandra Galkina, Alexander Gnilitsky, Dmitry Gutov, Ilya & Emilia Kabakov, Alex Katz, Maria Konstantinova, Joseph Kosuth, Oleg Kulik, Robert Mappelthorpe, Andrey Monastyrsky, Ilya Trushevsky, Stas Polnarev, Dmitry Tsvetkov, Spencer Tunick.

Το πρόγραμμα Μόσχα – Θεσσαλονίκη 2009 συμπληρώνεται με διάφορα project που θα παρουσιασθούν στη Θεσσαλονίκη την ίδια περίοδο και θα ανακοινωθούν σύντομα. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το Stella Art Foundation εκδίδει έγχρωμο κατάλογο.

Το project Subjective Visions οργανώνεται από το Stella Art Foundation (Μόσχα), σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και την ArtBOX.gr | creative arts management, με την υποστήριξη της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.