Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Κλαρίνο και νέι σε άγνωστα μουσικά μονοπάτια

Κλαρίνο και νέι σε άγνωστα μουσικά μονοπάτια
Ο δεξιοτέχνης μουσικός Θανάσης Βασιλόπουλος ξεκινά τις live εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου-Απέναντι, με 14 μουσικούς επί σκηνής, για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Ο δεξιοτέχνης μουσικός Θανάσης Βασιλόπουλος ξεκινά τις live εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου-Απέναντι, με 14 μουσικούς επί σκηνής, για λίγες μόνο παραστάσεις, από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Κάθε Τετάρτη για λίγες μόνο παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου-Απέναντι ο Θανάσης Βασιλόπουλος θα μας ταξιδεύει στην Ανατολή, με οδηγό το κλαρίνο και το νέι του.

Μία διαφορετική προσέγγιση στις μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, από έναν μετρ του είδους,. Φέτος το πρόγραμμα του είναι ανατρεπτικό και πλαισιώνεται για πρώτη φορά από 14 μουσικούς και Κουαρτέτο εγχόρδων.

Μέσα σε δύο μουσικές ώρες το κλαρίνο του περιποιείται υπέροχα γνωστές και άγνωστες μελωδίες της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και γνωστά τραγούδια.

Με ιδιαίτερα έντονο το στοιχείο της έκπληξης αλλά και της αντίθεσης που προκύπτει από τον συνδυασμό της παραδοσιακής μουσικής με την ethnic Jazz, την Rock, και τη συμφωνική μουσική ο Θανάσης Βασιλόπουλος και το Ensemble του καταργεί τα σύνορα των στυλ και τα στερεότυπα των προγραμμάτων.

Οι συναντήσεις των πολιτισμών της ανατολής και της δύσης και μια νέα ανάγνωση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αποδίδουν το μεγαλείο τη μαεστρίας του Θανάση Βασιλόπουλου.

Τη Μουσική Επιμέλεια της παράστασης υπογράφει ο ίδιος ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι του Σωκράτη Γεωργιάδη. Στο τραγούδι είναι ο Γιώργος Τσαρνάς.

Info
Θανάσης Βασιλόπουλος
Σταυρός του Νότου-Απέναντι, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9226975
Από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 15 Ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Ο Γιώργος Μάγγας live στο Half Note
22.02.2016 16:06
O Γιώργος Μάγγας έρχεται με το κλαρίνο του να βάλει φωτιά στη σκηνή του Half Note για δύο μόνο παραστάσεις, την Τετάρτη 2 και την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου.
Η Sazman Orkestar live στο six d.o.g.s
22.01.2016 14:28
Η Sazman Orkestar μας προσκαλεί σε ένα πανηγύρι βαλκανικών χρωμάτων και συμπράττει με τρεις ξεχωριστούς δεξιοτέχνες μουσικούς. Ο Γιάννης Δίσκος (κλαρίνο, σαξόφωνο) των Imam Baildi, ο Γιώργος Τσιατσιούλης (ακκορντεόν) και ο Νίκος Μήλας (βιολί) μας χαρίζουν ήχο χάλκινο, αίσθηση swing και άρωμα Ανατολής για μία μοναδική βραδυά στη σκηνή του six d.o.g.s την Πεμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 21.30.