Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Όπου γη και μουσική 2009!

Όπου γη και μουσική 2009!
Το Φεστιβάλ Όπου Γη και Μουσική , για 5η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει σε μία μοναδική βραδιά καλλιτέχνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, για μια πολυ-πολιτισμική βραδιά με μουσική , εικαστικά , προβολές και εθνικές κουζίνες!

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι η εξοικείωση των κατοίκων της πόλης με διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω της μουσικής, των εικαστικών ή κάθε άλλης μορφής τέχνης. Φέτος, μέσα από το σύνολο των εκδηλώσεών του, επιδιώκει να εκφράσει την εξέλιξη αυτής της πρώτης επαφής των πολιτισμών.

Μουσικά σχήματα με μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Αφρικής μπολιάζονται με Έλληνες μουσικούς και αναζητούν μαζί νέους μουσικούς ορίζοντες. Κατά τον ίδιο τρόπο, μουσικοί που κατάγονται από διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής ή της Ευρώπης συναντώνται και επιχειρούν μια γόνιμη μίξη στοιχείων των μουσικών τους παραδόσεων.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ Βρωμοέλληνες, του Στέλιου Κούλογλου, θυμίζει και φωτίζει τη βραδιά αυτή, μιαν άλλη όψη της μετανάστευσης, αυτήν του έλληνα μετανάστη στη Αμερική μόλις λίγα χρόνια πριν.

Παράλληλα, οι Έλληνες καλλιτέχνες Γιούλα Χατζηγεωργίου, Αλέξανδρος Γεωργίου , Ανδρέας Σάββα και ο Ιρανός Bahman Jalali εκθέτουν τη δική τους ματιά γύρω από την έννοια της μετανάστευσης και των βιωμάτων που τη συνοδεύουν. Τέλος, προσφέρονται σε όσους παρευρεθούν, γεύσεις από διάφορες εθνικές κουζίνες!

Σχετικές ειδήσεις
Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
04.01.2017 13:23
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Συγκατοίκηση: η συναυλία των Κ. Βήτα και ARTéfacts κυκλοφορεί σε LP και CD
16.09.2016 11:40
Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K. BHTA από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Κυκλοφορεί σε LP & CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28.9.2016.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.