Το Φεστιβάλ Όπου Γη και Μουσική, για 5η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει σε μία μοναδική βραδιά καλλιτέχνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, για μια πολυ-πολιτισμική βραδιά με μουσική, εικαστικά, προβολές και εθνικές κουζίνες!

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι η εξοικείωση των κατοίκων της πόλης με διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω της μουσικής, των εικαστικών ή κάθε άλλης μορφής τέχνης. Φέτος, μέσα από το σύνολο των εκδηλώσεών του, επιδιώκει να εκφράσει την εξέλιξη αυτής της πρώτης επαφής των πολιτισμών.

Μουσικά σχήματα με μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Αφρικής μπολιάζονται με Έλληνες μουσικούς και αναζητούν μαζί νέους μουσικούς ορίζοντες. Κατά τον ίδιο τρόπο, μουσικοί που κατάγονται από διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής ή της Ευρώπης συναντώνται και επιχειρούν μια γόνιμη μίξη στοιχείων των μουσικών τους παραδόσεων.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ Βρωμοέλληνες, του Στέλιου Κούλογλου, θυμίζει και φωτίζει τη βραδιά αυτή, μιαν άλλη όψη της μετανάστευσης, αυτήν του έλληνα μετανάστη στη Αμερική μόλις λίγα χρόνια πριν.

Παράλληλα, οι Έλληνες καλλιτέχνες Γιούλα Χατζηγεωργίου, Αλέξανδρος Γεωργίου, Ανδρέας Σάββα και ο Ιρανός Bahman Jalali εκθέτουν τη δική τους ματιά γύρω από την έννοια της μετανάστευσης και των βιωμάτων που τη συνοδεύουν. Τέλος, προσφέρονται σε όσους παρευρεθούν, γεύσεις από διάφορες εθνικές κουζίνες!