Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Όπου γη και μουσική 2009!

Όπου γη και μουσική 2009!
Το Φεστιβάλ Όπου Γη και Μουσική , για 5η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει σε μία μοναδική βραδιά καλλιτέχνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, για μια πολυ-πολιτισμική βραδιά με μουσική , εικαστικά , προβολές και εθνικές κουζίνες!

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι η εξοικείωση των κατοίκων της πόλης με διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω της μουσικής, των εικαστικών ή κάθε άλλης μορφής τέχνης. Φέτος, μέσα από το σύνολο των εκδηλώσεών του, επιδιώκει να εκφράσει την εξέλιξη αυτής της πρώτης επαφής των πολιτισμών.

Μουσικά σχήματα με μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Αφρικής μπολιάζονται με Έλληνες μουσικούς και αναζητούν μαζί νέους μουσικούς ορίζοντες. Κατά τον ίδιο τρόπο, μουσικοί που κατάγονται από διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής ή της Ευρώπης συναντώνται και επιχειρούν μια γόνιμη μίξη στοιχείων των μουσικών τους παραδόσεων.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ Βρωμοέλληνες, του Στέλιου Κούλογλου, θυμίζει και φωτίζει τη βραδιά αυτή, μιαν άλλη όψη της μετανάστευσης, αυτήν του έλληνα μετανάστη στη Αμερική μόλις λίγα χρόνια πριν.

Παράλληλα, οι Έλληνες καλλιτέχνες Γιούλα Χατζηγεωργίου, Αλέξανδρος Γεωργίου , Ανδρέας Σάββα και ο Ιρανός Bahman Jalali εκθέτουν τη δική τους ματιά γύρω από την έννοια της μετανάστευσης και των βιωμάτων που τη συνοδεύουν. Τέλος, προσφέρονται σε όσους παρευρεθούν, γεύσεις από διάφορες εθνικές κουζίνες!

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Συγκατοίκηση: η συναυλία των Κ. Βήτα και ARTéfacts κυκλοφορεί σε LP και CD
16.09.2016 11:40
Mια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στη μουσική του K. BHTA από χαρισματικούς μουσικούς που παίζουν τη μουσική που αγαπούν. Κυκλοφορεί σε LP & CD και ψηφιακές πλατφόρμες (i-tunes, Spotify, κλπ) στις 28.9.2016.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Λατινοαμερικάνικη και παραδοσιακή μουσική στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
07.07.2016 10:59
Οι Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζονται και το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει δυο πρωτότυπες και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο.
Παρασκευή στις 3: Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες
18.12.2015 10:37
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: συναυλίες στη βιβλιοθήκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους μαθητές του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία.