Πιστεύοντας ότι το σώμα παραμένει πάντα επίκαιρο ως το σημείο όπου διασταυρώνονται όλα τα πράγματα του σύγχρονου κόσμου, η Εταιρεία Θεάτρου Ars Moriendi συστήνει το Εργαστήρι Θεάτρου και Performing Arts.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο το οποίο θα επικεντρωθεί στις μεθόδους και στις αντιλήψεις δημιουργών του 20ού αιώνα που παραμέρισαν τους νόμους του ψυχολογικού θεάτρου και του κλασικού χορού, επιτέθηκαν στην έννοια του σώματος όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο δυτικό πολιτισμό και αναζήτησαν εργαλεία για να αποδεσμεύσουν το σώμα από την πίεση που η εκπολιτιστική διαδικασία τού ασκεί και να του αποδώσουν τις χαμένες εκφραστικές ικανότητες.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες όχι μόνο στη δημιουργία μιας κλασικής παράστασης και στην τέχνη του τυπικού ηθοποιού αλλά στη δημιουργία μιας σύγχρονης περφόρμανς και στην τέχνη του περφόρμερ.

Η περφόρμανς συνενώνει το θέατρο, το χορό, τη μουσική, την ποίηση, το βίντεο, τις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο. Παρουσιάζεται όχι μόνο σε θέατρα αλλά παντού. 

Το Εργαστήρι Θεάτρου και Performing Arts στο Studio Ars Moriendi απευθύνεται σε όσους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ή να συμμετάσχουν σε μια σύγχρονη περφόρμανς, χρησιμοποιώντας το σώμα τους, το χώρο και τα πολυμέσα για να παραστήσουν μια ιστορία, να αυτοβιογραφηθούν ή να κάνουν ένα κοινωνικό σχόλιο.

Στο εργαστήρι θα διδάσκονται τα μαθήματα: Σκηνοθεσία Θεάτρου (Πηνελόπη Χατζηδημητρίου), Σωματικό Θέατρο (Θάνος Νίκας), Σύγχρονες Υποκριτικές (Γιάννης Μήτρου), Σύγχρονος Χορός (Ειρήνη  Καλογηρά, Μαρία Θεοδοσίου), Video Art (Μάριος Σπύρογλου).