Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήρι Θεάτρου και Performing Arts

Εργαστήρι Θεάτρου και Performing Arts
Πιστεύοντας ότι το σώμα παραμένει πάντα επίκαιρο ως το σημείο όπου διασταυρώνονται όλα τα πράγματα του σύγχρονου κόσμου, η Εταιρεία Θεάτρου Ars Moriendi συστήνει το Εργαστήρι Θεάτρου και Performing Arts.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο το οποίο θα επικεντρωθεί στις μεθόδους και στις αντιλήψεις δημιουργών του 20ού αιώνα που παραμέρισαν τους νόμους του ψυχολογικού θεάτρου και του κλασικού χορού, επιτέθηκαν στην έννοια του σώματος όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο δυτικό πολιτισμό και αναζήτησαν εργαλεία για να αποδεσμεύσουν το σώμα από την πίεση που η εκπολιτιστική διαδικασία τού ασκεί και να του αποδώσουν τις χαμένες εκφραστικές ικανότητες.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες όχι μόνο στη δημιουργία μιας κλασικής παράστασης και στην τέχνη του τυπικού ηθοποιού αλλά στη δημιουργία μιας σύγχρονης περφόρμανς και στην τέχνη του περφόρμερ.

Η περφόρμανς συνενώνει το θέατρο, το χορό, τη μουσική , την ποίηση, το βίντεο, τις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο. Παρουσιάζεται όχι μόνο σε θέατρα αλλά παντού. 

Το Εργαστήρι Θεάτρου και Performing Arts στο Studio Ars Moriendi απευθύνεται σε όσους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ή να συμμετάσχουν σε μια σύγχρονη περφόρμανς, χρησιμοποιώντας το σώμα τους, το χώρο και τα πολυμέσα για να παραστήσουν μια ιστορία, να αυτοβιογραφηθούν ή να κάνουν ένα κοινωνικό σχόλιο.

Στο εργαστήρι θα διδάσκονται τα μαθήματα: Σκηνοθεσία Θεάτρου (Πηνελόπη Χατζηδημητρίου), Σωματικό Θέατρο (Θάνος Νίκας), Σύγχρονες Υποκριτικές (Γιάννης Μήτρου), Σύγχρονος Χορός (Ειρήνη  Καλογηρά, Μαρία Θεοδοσίου), Video Art (Μάριος Σπύρογλου).

Σχετικές ειδήσεις
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε από την Αrs Moriendi στο Θέατρο Θησείον
27.06.2016 10:48
Η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi ανοίγει με «Το Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε το 1ο Φεστιβάλ Reborn In Athens.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.